Опозиція: На 132-му окрузі окружком сфальшував протокол на користь «регіонала»

ОВК на окрузі 132 грубо сфальшувала протокол підрахунку голосів, просто «вписавши» в нього перемогу кандидату від Партії регіонів.

 Раніше на цьому окрузі ОВК встановила перемогу кандидата від «Батьківщини» Аркадія Корнацького, що було зафіксовано на сайті ЦВК за результатами підрахунку 100% протоколів ДВК. Він перемагав «регіонала» на 1 648 голосів. Утім, згодом на сайті Центрвиборчкому інформація змінилася на користь кандидата від Партії регіонів Віталія Травянка.

 Після цього ОВК 132-го округу зібралася на засідання для складання підсумкового протоколу про результати голосування на цьому окрузі, в якому були просто вписані нові дані, й перемога була віддана кандидату від Партії регіонів.a

 За цей протокол проголосуфвали всі члени ОВК, крім представників «Батьківщини».

 Це рішення приймалося під тиском міліції, яких туди загнав губернатор.

 «Батьківщина» буде вимагати публчічного перерахунку голосів та вимагатиме від ЦВК, аби було визнано перемогу Аркадія Корнацького. Крім того, Об’єднана опозиція звертається до генерального прокурора України з вимогою порушити кримінальні справи проти членів ОВК, які взяли участь у часть у фальсифікації.

 Як повідомляють Юридичний департамент Об’єднаної опозації «Батьківщина», така сама схема наразі застосовується в окрузі 130 на Миколаївщині, де за результатами підрахунку 99.57% протоколів представник «Батьківщини» Ігор Бриченко перемагає «регіонала» Фелікса Ольшевського (станом на 21.38  – 31 640 на 28 531)