Щоб привабити туристів у Волинських селах створюватимуть «фішки» та розроблятимуть сільську символіку

ПРЕС-РЕЛІЗ

Контактна особа: Людмила Вільчинська

 

e-mail: l.vilchynska@gmail.com

Щоб обговорити створення туристичних маршрутів сьогодні у Рожищенському районі збиралась фокус-група, до якої увійшли ініціативні мешканці із сіл Переспа, Любче, Козин та Рудка-Козинська. Ініціювала впровадження туристичних маршрутів Асоціація підтримки та розвитку ОСББ та ОСН, яка реалізовує проект «Через спільні інтереси та спільні дії до об’єднання громад». Проект був підтриманий Міжнародним фондом «Відродження за програмою «Громадянське суспільство та належне врядування».

За словами Ірини Гайдучик, керівника проекту, маршрути для туристів по трасі Ковель-Луцьк, що охоплять чотири вищезгаданих села, забезпечать не лише людський притік, а об’єднають громади цих сіл, що дасть змогу створити найпотужніший інструмент для відродження даної сільської місцевості –  малі самодостатні громади, які спільно розроблятимуть план подальшого розвитку та втілюватимуть його в життя.

Деякі із ідей, спрямованих на розвиток та туристичну привабливість території вже обговорились на фокус-групі й отримали схвалення. Зокрема, було вирішено розробити символіку кожного із сіл, створити так звані «фішки», подивитись на які, на думку робочої групи, будуть з’їжджатися з Волині, а згодом і з усієї України. Це дасть змогу вирішити найхарактерніші для сільської місцевості проблеми, до яких, безсумнівно, можна віднести економічний занепад, складну демографічну ситуацію та незайнятість населення.