У Ковелі навчатимуть залучати і «утримувати» волонтерів

ПРЕС-АНОНС

Контактна особа: Людмила Вільчинська

email: l.vilchynska@gmail.com

 У Ковелі навчатимуть залучати і «утримувати» волонтерів

 1 листопада 2012 року о 10:00 у Ковельській міській раді відбудеться навчання для громадських організацій на тему «Залучення та робота з волонтерами». Тренінг проходитиме в межах проекту «Покращення професійного рівня, соціальної адаптації та рівня зайнятості Волинської молоді», який реалізовує Волинський Інститут Права за підтримки Управління у справах сім’ї, молоді та спорту.

Учасники навчання опанують основні технології залучення волонтерського ресурсу, дізнаються як мотивувати молодь до волонтерської роботи та навчаться ефективно організовувати роботу волонтерської команди. Другий блок тренінгу буде присвячений демонстрації можливостей третього сектору для підвищення рівня зайнятості молоді.

У всьому світі волонтерський рух – це основа громадської діяльності, проте, нажаль, в Україні ця тенденція тільки починає розвиватись. Експерти виділяють дві основні проблеми, з якими зустрічаються громадські організації у процесі роботи з волонтерами: по перше, це слабка мотивація та недостатнє стимулювання до волонтерства, а, по-друге, це так звана «разовість», тобто лише епізодична участь молоді у волонтерській діяльності. З огляду на ці фактори, для органічної й продуктивної організації роботи волонтерів ГО повинні навчитися спонукати людей до волонтерства, а також застосовувати дієві механізми для їх систематичної участі у діяльності третього сектору.

Тренінг «Залучення та робота з волонтерами» допоможе громадським організаціям отримати необхідні теоретичні й практичні знання для налагодження взаємодії між усіма людськими ресурсами організації, включаючи волонтерську складову.

До участі запрошуються представники громадських організацій, засобів масової інформації та активні мешканці міста