“УДАР” поставив намети перед Донецькою ОДА, але суд їх заборонив

У Донецьку перед будівлею ОДА в суботу вранці було виставлено 8 наметів червоного кольору без атрибутики з метою проведення мирних акцій для захисту голосів виборців.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Донецького обласного штабу партії “УДАР”, 8 наметів червоного кольору утворили коридор, у середині якого розташована звукова апаратура і монітор, близько 20 чоловік постійно чергують на території наметового містечка.

На наметах відсутня будь-яка символіка та інформація, все це заклеєно.

Раніше громадські активісти повідомляли, що наметове містечко націлене на інформування громадськості про найсвіжіші дані екзитполів, оперативну трансляцію фото-, відеоматеріалів з виборчих дільниць, а також, у разі грубих порушень законодавства наметове містечко може перетвориться на “Донецький майдан”, ставши інструментом громадської протидії фальсифікаціям на виборах.

У прес-службі зазначили, що це наметове містечко вранці вже відвідали і охорона облдержадміністрації, і наряд міліції, якому поступило повідомлення про те, що партія “УДАР” має намір проводити передвиборну агітацію. Проте, прибувши на місце, міліція ніяких порушень і ознак політичної агітації не виявила.

Однак увечері Донецький окружний адміністративний суд за позовом Партії регіонів зобов’язав демонтувати намети перед будівлею ОДА, повідомила УНІАН керівник прес-служби Донецького обласного штабу партії “УДАР” Маргарита Григор’янц.

Вона зазначила, що суд тривав майже 3 години, і близько 18.30 було винесено ухвалу про задоволення позову Партії регіонів – про демонтаж наметового містечка, “оскільки суд також угледів в наметах приховану агітацію”.

уп