За яєчню на Вічному вогні дали три роки умовно

Ганні Сіньковій, яка раніше обвинувачувалась у смаженні яєчні на Вічному вогні, дали три роки позбавлення волі з відтермінуванням на два роки.

Про це у коментарі “Українській правді” повідомила сама засуджена Сінькова.

“Вирок – три роки позбавлення волі з відтермінуванням на два роки за, начебто, наругу над могилою. Окрім того мені ще потрібно буде виплатити 4 тисячі гривень за експертизу, яку проводили правоохоронці”, – заявила активістка.

Сінькова також розповіла про те, що суддя не врахував той момент, що деякі свідки зізналися, що вони не самі давали свідчення, а просто підписували “заготовлений слідчим папірець”.

За її словами, раніше міліція вилучила у неї для експертизи ноутбук.

“Після того як вони мені його повернули, він пропрацював десь 2 місяці. Вони повернули мені його в “убитому стані”. Ноутбук коштував 6 тисяч гривень”, – розповіла Сінькова.

“А тепер з мене ще і вимагають 4 тисячі гривень за цю експертизу. Виявляється в її ході з’ясували, що з мого комп’ютера заходили на YouTube – як неочікувано”, – додала вона.

Вона також заявила, що збирається подавати апеляцію на рішення судді, оскільки не визнає своєї вини.

Як відомо, 16 грудня 2010 року в Києві кілька людей провели акцію протесту – підсмажили на Вічному вогні яєчню і сосиски.

Свої дії вони пояснили протестом проти недоцільного використання природного газу та ігнорування владою проблем ветеранів.

Українська правда