Держлісагенція зізнається у порушенні природоохоронних законів

Вчора у Фейсбуці на стіні Державної лісової агенції України було розміщено посилання про вирубку старовікових лісів Радомишльщини, що є порушенням Законів України “Про Червону книгу України” та “Про охорону навколишнього природного середовища України” та рекомендацій міжнародної Лісової Наглядової Ради щодо збереження біорізноманіття при проведенні лісогосподарських заходів.

Але Держлісагенція замість того, щоб скасувати лісорубний квиток і дотриматися природоохоронних законів, вважає цю вирубку законною, чим зізнається у абсолютному нехтуванні нашого природоохоронного законодавства. У своїй відповіді, наведеній нижче, вона стверджує, що вирубки проводитимуться згідно матеріалів лісовпорядкування, проведеного у 2008 році.

Відповідь лісників

Але це лише підтверджує, що ДЕРЖЛІСАГЕНЦІЯ при виконанні лісовпорядкування АБСОЛЮТНО НЕ ВРАХОВУЄ НАЯВНІСТЬ РІДКІСНИХ І ЗНИКАЮЧИХ ВИДІВ тварин і рослин! При врахуванні цих видів, згідно лісовпорядкування, ці ліси мали б бути збереженими для нащадків, а не перетворені на купу дров! Таким чином, маємо чергове підтвердження того, що лісова галузь є ворогом лісу №1 в Україні і чи не головною причиною знищення половини видів Червоної книги України.

Активісти готуватимуть скаргу до контролюючих органів з метою визнання Проекту лісовпорядкування Радомишльського лісгоспу як невідповідаючого українському законодавству та незаконності дій Державної лісової агенції України.