До річниці референдуму за незалежність група «Першого грудня» оприлюднить «Хартію вільної людини»

 

Відомі інтелектуали, учасники групи «Першого грудня», створеної в річницю референдуму за незалежність України, проведуть Національний круглий стіл і представлять підготовлений ними документ «Хартія вільної людини».

8 грудня відбудеться Національний круглий стіл, скликаний ініціативною групою «Першого грудня», де її учасники представлять «Хартію вільної людини». Провівши серію розмов з мистецькими, громадськими, науковими діячами, представниками бізнесу та медіа, в тому числі на місцевому рівні в різних регіонах країни, відомі суспільні діячі, що входять до групи, написали цей документ.

«Ми укладаємо цю Хартію, щоб висловити те, як бачимо життєві орієнтири для нашого суспільства, і водночас дати поштовх до об’єднання всіх людей, які хочуть доброго і гідного життя в Україні і навколо неї», — говорять В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Семен Глузман, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський та Ігор Юхновський.

«У цій Хартії хочемо представити своє бачення, що варто робити нам як єдиній спільноті і як задіяти особисті і колективні зусилля для загального блага», — сказали учасники групи «Першого грудня».

Хартія вільної людини буде представлена 8 грудня в Українському домі на Національному круглому столі, присвяченому 21-й річниці референдуму за незалежність України.

Довідка.

Ініціативна група «Першого грудня» створена в 20-у річницю референдуму. До складу групи входять чільні представники національної інтелігенції: В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Семен Глузман, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський. Ініціативна група «Першого грудня» вбачає своєю місією встановлення в країні правил гри, які базуватимуться на загальнолюдських цінностях, і які сьогодні є затребуваними українським суспільством.

Контакти:
contact@1-12.org.ua