Ірина Луценко: Тюремники не дотримали «сльозливого слова офіцера»!

Державною пенітенціарною службою вчергове порушено право ув’язненого Юрія Луценка на короткострокові зустрічі. Про це заявила народний депутат, захисник екс-міністра Ірина Луценко.

 «У жовтні послам США та ЄС було відмовлено у зустрічі із Луценком за надуманими причинами, оскільки владі не вигідно було дозволити ув’язненому опозиційному лідеру зустрічатися із послами напередодні парламентських виборів», – нагадала Ірина Луценко.

 Вона також додала, що у той же день, 23 жовтня, після недопуску послів США Дж.Теффта та ЄС Я.Томбінські, Луценко вимагав зустрічі із адвокатами, захисником, а також права здійснити телефонний дзвінок.

 «Після підступної відмови на знак протесту Луценко оголосив голодування, яке тривало два дні», – зазначила дружина екс-міністра.

 «Розуміючи резонанс, який у світі викликало б повторне голодування ув’язненого політика, керівник Чернігівського управління пенітенціарної служби полковник Олександр Доробалюк особисто сльозливо вмовляв Луценка припинити голодування взамін на угоду про майбутню зустріч. Він дав слово офіцера Юрію Луценку дозволити зустріч із послами Теффтом та Томбінські у листопаді в рахунок жовтневої квоти», – наголосила Ірина Луценко і додала: «Листопадову зустріч Луценко за угодою мав використати на власний розсуд».

 Сьогодні, 28 листопада, до Менської колонії на побачення із Юрієм Луценком приїхали лідер УДАРу Віталій Кличко, народний депутат Кирило Куликов та журналіст Сергій Рахманін.

 «Проте, їм було відмовлено у зустрічі через нібито вичерпаний ліміт зустрічей у листопаді. Хоча заяви про зустріч як з боку Кличка, так і з боку Луценка були оформлені та зареєстровані вчасно. Сльозливе «слово офіцера» також залишилося не дотриманим», – зазначила І.Луценко та зауважила: «Знаючи про візит політиків до Менської колонії саме в цей день, недивним є повідомлення про ліміт зустрічей Луценка в листопаді».