Оголошено конкурс на присудження премії імені Ірини Калинець

Київ, 16.11.2012

ПРЕС-РЕЛІЗ

Оголошено конкурс на присудження премії імені Ірини Калинець

Оголошено конкурс на присудження премії імені Ірини Калинець за активну участь у громадсько-політичному житті України, організатором якого є  Міжнародний освітній фонд імені Ярослава Мудрого.

До Дня українського політв’язня — 12 січня — щорічно Фонд присуджує премію особі, котра активно відстоює українські позиції у державотворчому процесі, за видатні здобутки та успіхи, які сприяють розвитку українського суспільства, за утвердження історичної пам’яті українського народу, його національної свідомості та самобутності, розвиток української освіти, культури та літератури й утверджують високий авторитет України у світі.

До уваги беруть низку публікацій (наукових, науково-публіцистичних, публіцистичних ), в яких утверджується авторитет України та вивчаються «білі плями» історії України.

Премію присуджують за рішенням науково-експертної ради Фонду, а висунення кандидатур триває до 15 грудня. Подання на премію приймаються від громадських організацій, державних установ і підприємств усіх форм власності за адресою: 01042, м. Київ, бульвар Марії Приймаченко, 6А, Міжнародний освітній фонд імені Ярослава Мудрого.

Положення про премію — у додатку.

 

Прес-центр Центру досліджень визвольного руху:

history@cdvr.org.ua

тел./факс: +380 32 247-45-22,+380 63 628-68-69

Положення

про премію імені Ірини Калинець за активну участь

у громадсько-політичному житті України

 

I. Премія імені Ірини Калинець за активну участь у громадсько-політичному житті України (далі – Премія) присуджується Міжнародним освітнім фондом імені Ярослава Мудрого (далі – Фонд) за видатні здобутки та успіхи, які сприяють розвитку українського суспільства, за утвердження історичної пам’яті українського народу, його національної свідомості та самобутності, розвиток української освіти, культури та літератури й утверджують високий авторитет України у світі.

 

II. Премія присуджується Фондом щорічно до Дня українського політв’язня –  12 січня.

III. Премія може бути присуджена громадянам України, іноземцям та особам без громадянства.

 

Критерії присудження премії імені Ірини Калинець:

 

За громадську позицію та мужність – особі, котра активно відстоює українські позиції у державотворчому процесі.

За низку публікацій (наукових, науково-публіцистичних, публіцистичних ), в яких утверджується авторитет України та вивчаються «білі плями» історії України.

За виявлення та популяризацію героїчних сторінок в історії України (у музейній справі).

 

IV. Присудження Премії проводиться за рішенням Науково-Експертної Ради Фонду.

V.  Висунення кандидатур на здобуття Премії відбувається до 15 грудня.

VI. Особа може бути лауреатом Премії лише один раз.

VII. Подання на премію приймаються від громадських організацій, державних установ та підприємств всіх форм власності за адресою: 01042, м.Київ, бульвар Марії Приймаченко, 6А, Міжнародний освітній фонд імені Ярослава Мудрого.

VIII. Прізвище лауреатів друкуються в ЗМІ.