Опозиція формує чорний список суддів, – заява “Батьківщини”

Всі судді, які виносили протизаконні рішення на користь кандидатів від Партії регіонів, таким чином крадучи голоси українців, будуть внесені до «чорного списку», який нині формує ВО «Батьківщина».

 Наші фракції у Верховній Раді пильно контролюватимуть кожне їхнє рішення, і ми доб’ємося того, щоби ці люди не лише втратили займану посаду, а й понесли кримінальну відповідальність.

 Нинішнє беззаконня, яке панує у судах, досягло критичної точки. Доказом тому – останні рішення Обухівського та Васильківського районних судів Київської області та Київського окружного адміністративного суду.

 Зокрема, напередодні Обухівський районний суд протизаконно задовольнив низку позовів кандидата від Партії регіонів Тетяни Засухи проти ДВК 94-го округу з метою подальшої фальсифікації виборів. До прикладу, суддя Степанова прийняла таке рішення на підставі сфальшованих документів, навіть не надавши слова відповідачам – членам ДВК, які кілька разів зверталися із клопотанням і заявляли, що факти, на які посилається позивач, можуть спростувати десятки осіб. Так, у ході засідання «спливли» довіреності, нібито видані членами ДВК представникам Партії регіонів. На цих засіданнях був присутній представник ОБСЄ від Норвегії, який зафіксував усі порушення, вчинені суддею Степановою. Нагадаємо, суддя Степанова Оксана Сергіївна відома в Україні, як «суддя Луценко», оскільки свого часу прийняла незаконне рішення про арешт Юрія Луценка.

 Подібна ситуація склалася і у Васильківському районному суді, де суддя Степаненко В.В. протизаконно перенесла судове засідання на годину раніше, не повідомивши про це інші сторони, окрім провладного кандидата, та за зачиненими дверима винесла 10 протизаконних рішень на користь кандидата від Партії регіонів.

 Окрім того, напередодні суддя Київського окружного адміністративного суду Віктор Амельохін виніс рішення за позовом провладного кандидата Ігоря Лисова, не виголосивши прийняте рішення публічно. Тобто для громадськості це рішення так і залишилося невідомим. Нагадаємо, влада намагалася через брудні технології не допустити перемогу у 211-му виборчому окрузі (Голосіївський район Києва) опозиційного кандидата Сергія Терьохіна, перерахувавши голоси виборців вже на користь кандидата від Партії регіонів Ігоря Лисова.

 Схожа ситуація і на 216 виборчому окрузі, де перемагає кандидат від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Ксенія Ляпіна. Київський окружний адміністративний суд виніс протизаконну ухвалу за позовом Олександра Супруненка, який оскаржив свій програш на виборах до парламенту на мажоритарному окрузі 216 в Києві. Головуючий Смолій І.В., судді Григорович П.О., Каракашьян С.К. винесли рішення: визнати протиправною бездіяльність ОВК №216 і зобов’язати її провести перерахунок голосів на 43 дільницях. Але насправді це замовне рішення суду – незаконне, оскільки суд перебрав на себе повноваження окружної виборчої комісії.

 Нагадаємо, за даними сайту ЦВК, за результатами підрахунку 100% голосів на київському окрузі №216 з відривом у 1347 голосів перемагає Ксенія Ляпіна.

 Більше того, відповідно до інформації, якою володіє ВО «Батьківщина», Київський апеляційний адміністративний суд вже отримав жорстку вказівку «згори» щодо справи, якою представник Партії регіонів Супруненко намагається відібрати законну перемогу у Ксенії Ляпіної. Так, Київський апеляційний адміністративний суд має у будь-який спосіб визнати «переможцем» Супруненка. Ми публічно заявляємо, що нам відома ця інформація і ми будемо жорстко боротися із цим протизаконням. Кияни не дадуть продажним судам відібрати у них перемогу!

 ВО «Батьківщина» наголошує – ми ініціюємо перевірку усіх суддів, що прийняли протизаконні рішення на користь Партії регіонів. Під ними горітимуть стільці! І якщо нині ці судді переконані, що тихенько творитимуть беззаконня, то ми їх запевняємо – це вам не минеться! Ваші нинішні господарі незабаром від вас відхрестяться, і ви нестимете кримінальну відповідальність за всі вчинені злочини.

*******

Розміщуючи це повідомлення політичної сили, ми застерігаємо: якщо вам не подобається судове рішення, це ще не доказ того, що воно протизаконне і, тим більш, злочинне. Але може бути і таке