Створенням ТСК в цьому парламенті влада вирішила «заговорити» тему фальсифікацій виборів, – Арсеній Яценюк у парламенті

Влада вирішили створити ТСК зі встановлення результатів виборів у цьому парламенті, аби «заговорити» тему фальсифікацій: «Провладна більшість злякалася переліку конкретних прізвищ фальсифікаторів, який є в нашій постанові».

 Так голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк прокоментував постанову про створення ТВК щодо розслідування обставин встановлення результатів виборів в деяких округах, яку спікер парламенту в порушення процедури поставив на голосування і підтримала провладна більшість.

 «Вони начебто створюють слідчу комісію, знаючи, що ця слідча комісія навіть не почне свою роботу, тому що цей парламент фактично помер. Мета прийняття цієї постанови одна – показати, що вони начебто будуть боротись з фальсифікаціями, які вони особисто робили», – наголосив він.

 Арсеній Яценюк підкреслив, що опозиція вимагає поставити на голосування внесену нею постанову про розслідування фактів фальсифікації виборів до Верховної Ради в 2012 році

 Виступаючи перед цим із трибуни парламенту, він наголосив, що незрозуміло, на якій підставі Верховна Рада і особисто голова ВР відмовився реєструвати цю постанову. «Тут є конкретний перелік прізвищ і посадових осіб, починаючи з членів ОВК і ДВК і закінчуючи суддями і прокурорами, – які фальшували вибори. Ми вимагаємо негайного розслідування фактів фальсифікації», – наголосив він.

 Опозиція, за його словами, також вимагає від Центральної виборчої комісії розглянути заяву трьох опозиційних партій, прийняти до свого провадження процедуру підведення підсумків результатів голосування у проблемних округах та оголосити в цих округах переможців від опозиції, як це підтверджується протоколами ДВК.