В Каневі хтось вломився в архів з бюлетенями по сумновідомому 197 округу

Міліцейське повідомлення про це коротке.

СЗГ УМВС ПОВІДОМЛЯЄ:

Сьогодні близько 11.00 до чергової частини Канівського міськвідділу міліції з міської ради надійшло повідомлення про те, що по вул. Леніна 78, де розташований архів та зберігається виборча документація, відкриті вхідні двері.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група Канівського міськвідділу міліції. Факт задокументовано.

Порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 185. Нагляд за розслідування кримінальної справи здійснюють органи прокуратури.

23/11/2012  http://www.cherkassy.mvs.gov.ua/?page=news_single&id=242

Черкаський сайт “Про головне” пише більше:

Сьогодні вночі у Каневі невідомі розгромили приміщення міського архіву, в який нещодавно передали виборчі бюлетені із «проблемної» 197 окружної виборчої комісії.

Вранці архіваріус побачив вражаючу картину: виламані двері, розгромлені коробки з бюлетенями, розкидані документи. На місце події було викликано міліцію, прокуратуру та СБУ, оскільки виборча документація згідно із законом має зберігатись 5 років і має особливу цінність.

Зараз у приміщенні архіву працюють експерти. Однак вже зараз зрозуміло, що погром напряму пов’язаний з тим, що вчора на позачерговій сесії Канівської міської ради депутати прийняли звернення до Генпрокуратури з вимогою розслідувати факти фальсифікацій.  Мали прийняти ще звернення до ЦВК з вимогою перерахувати бюлетені і встановити результат голосування, однак не вистачило голосів.

Саме тому, в очевидь, хтось дуже поспішав знищити сліди злочину. Адже вся країна пам’ятає, як під «головуванням» кандидата в депутати Богдана Губського та під прикриттям влади головою комісії Максимом Онищенком на 197 ОВК свідомо фальшувався результат голосування, коли на сайт ЦВК заводились неправдиві цифри, які кардинально відрізнялись від даних у протоколах із мокрими печатками. Простий перерахунок бюлетенів міг стати залізобетонним доказом, щоб хтось у серйоз і надовго сів за грати.

http://progolovne.ck.ua/archives/21683

Майдан-Інформ: Щоб там не трапилося, можна сказати напевно – що нічого хорошого і сталося і виглядає все це дуже підозріло.

1 Comment

  1. Такі дії Губський може виконувати лише з “благословіння Гаранта”.

Comments are closed.