Влада Олександрії вкотре тисне на ЗМІ. Олександрійці протестують.

Кіровоград. Молодіжний журнал "Гречка" www.gre4ka.com.ua  Олександрійські ЗМІ протестують проти міського голови(фото)

Міський голова Олександрії (Кіровоградська обл.) зі своїми прибічниками у відверто протиправний спосіб намагається помститися непідконтрольним ЗМІ за принципову позицію та критику дій місцевої влади, яка непрозоро розпоряджається комунальним майном, попирає права і свободи громадян, заради власного збагачення вдається до протиправних, корумпованих схем.

Ці дії спрямовані на підрив ділової репутації телерадіокомпаній «Контакт-ЛТД» та “Інтелкон”, газети «Городской курьер» і інтернет-порталу «Олександрійські новини», повідомляють «Олександрійські новини».

Так, 15 листопада 2012 року на засіданні виконкому Олександрійської міської ради було прийнято рішення під назвою «Про демонтаж телевізійних кабельних мереж». Доповідав проект рішення начальник управління приватизації, оренди майна та землі Олександрійської міської ради Олександр Купченко, який в черговий раз довів свою повну некомпетентність.У представленому ним проекті рішення, за який таки проголосували члени виконкому, вказується на зобов’язання демонтувати кабельну мережу телерадіокомпанії «Інтелкон» в житлових будинках. Чиновник зауважував, що він знає про існування якихось документів, що нібито посвідчують «самовільне розміщення телевізійних кабельних мереж». Ці слова чиновника є повною брехнею, оскільки телерадіокомпанія працює цілком в правовому полі, і про це відомо і Купченку і Цапюку. Але це їх не зупиняє у жажді помсти.

22 листопада, виконком Олександрійської міської ради прийняв ще одне аналогічне рішення, в ньому йдеться про демонтаж кабельних телевізійних мереж вже телерадіокомпанії “Контакт-ЛТД”.

В обох рішеннях влада заначила, якщо через 10 днів телерадіокомпанії добровільно не демонтують свої кабельні мережі, то це зробить примусово управління житлово-комунального господарства міської ради.

Трудові колективи телерадіокомпаній, інші засоби масової інформації нашого міста, громадські організації стали на захист прав і свобод працівників ЗМІ, а також на захист свободи слова в Олександрії.

23 листопада, працівники олександрійських ЗМІ разом з громадськими організаціями Олександрії приїхали до м. Києва і мирно мітингують під стінами Адміністрації Президента України з метою довести до найвищих щаблів державної влади нашої країни факти свавілля Олександрійського мера С. Цапюка та його прибічників, факти утиску свободи слова в Олександрії та попирання прав і свобод городян.

 Джерело: Гречка