Влада почала наступ на релігійну свободу, – заява Об’єднаної опозиції «Батьківщина»

Всупереч зверненням Церков і релігійних спільнот, запевненням представників чинної влади і особистим обіцянкам Віктора Януковича, Партія регіонів та її спільники ухвалили у Верховній Раді законопроект №10221, який не просто наносить шкоду релігійним організаціям України, але й підриває фундаментальні принципи існування в ній свободи совісті.

 Цей законопроект передбачає зміни до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», які ставлять перепони на шляху реєстрації релігійних організацій, порушують їхнє право на збори і процесії, дискримінують священнослужителів, відкривають шлях брутальному прокурорському свавіллю. При цьому режим вкотре цинічно ігнорує думку Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, члени якої представляють понад 90% всіх релігійних громад України, і вже звично порушує взяті на себе зобов’язання перед віруючими та їхніми об’єднаннями.

 Чинна влада повертає, по суті справи, радянські норми пильнування за Церквою, прагне встановити всеосяжний контроль за вірою і людським сумлінням. Придушення свободи віросповідання стало ще одним кроком до творення «регіоналами» поліцейської держави, встановлення авторитарного режиму, який сам воліє бути політичною релігією і  тому відчайдушно боїться конкуренції з боку Церков і релігійних організацій України, які відстоюють людську гідність і свободу особистості.

 Об’єднана опозиція «Батьківщина» заявляє, що наступ нинішньої влади на релігійну свободу не мине для неї безкарно; відмова накласти вето на цей неправедний закон зробить Віктора Януковича на додаток до всього ним скоєного, ще й гонителем на віру.

 Українці ж довели: вони ніколи не змиряться із позбавленням їх засадничих прав людини – права вірити у те, що вони вважають гідним віри, права чинити згідно зі своєю вірою; права вільно говорити, діяти, обирати.

7 Comments

  1. А по-моему, это “объеднана опозиция” пытается навязать нам не ту церковь, стараясь перед своими свободовцами. Хватит уже тявкать по любому поводу – это черное, это еще чернее, а это чернее -черного, задрали!

  2. Все правильно! Давно пора этих негров-аферистов поставить на место. И нечего скулить, хватит народ вгонять в мракобесие.

  3. Релігія це опіум для народу, тому підхід повинен бути відповідним, як до наркоманії. Провославна віра це щось на зразок куріня табаку, традиція і таке інше, тому можуть бути деякі послаблення.

    • Интернет тоже опиум. Требую запретить интернет!

Comments are closed.