Влада та громада Волині спільно працюють, щоб наблизитися до європейських стандартів велосипедної інфраструктури

ПРЕС-РЕЛІЗ

 Контактна особа: Людмила Вільчинська

email: l.vilchynska@gmail.com

Влада та громада Волині спільно працюють, щоб наблизитися до європейських стандартів велосипедної інфраструктури

 

Ковель, Нововолинськ та Рожище стали першими районними центрами на Волині, де буде розроблено Концепції розвитку велосипедної інфраструктури. Сьогодні у м. Нововолинськ пройшов останній із круглих столів на тему «Розвиток велосипедної інфраструктури міста», де представники місцевої влади, громадських організацій, велосипедисти та активні мешканці міст розробляли спільну стратегію, яка ляже в основу майбутньої концепції. Попередні круглі столи за аналогічною тематикою було проведено у Ковелі та Рожищах.

 Усі три заходи були проведені межах проекту Волинського Інституту Права проекту «Покращення умов для ефективної участі громадян у виробленні  міської  політики та посилення впливу громадськості на розвиток дорожньо-транспортної інфраструктури у містах Волинської області (Ковель, Нововолинськ та Рожище)», який отримав підтримку програми «Громадянське суспільство та належне самоврядування» Міжнародного фонду «Відродження».

 Як результат зустрічей за круглим столом у зазначених містах створено робочі групи, що працюватимуть над створенням проектів концепцій розвитку велоінфраструктури. В подальшому ці проекти будуть винесені на обговорення громадськості міст, щоб кожен зацікавлений мешканець міг висловити своє бачення «велосипедного» майбутнього та внести конструктивні пропозиції.

 Концепція розвитку велосипедної інфраструктури має стати стратегічним документом, що дозволить закладати велосипедні шляхи у загальні схеми планування та реконструкції вулиць, що, у свою чергу, стане запорукою фінансування створення тієї частини вулиці, яка призначена для пересування велосипедом.

 Наразі вже налагоджено діалог із органами місцевого самоврядування у містах, де розробляється Концепція розвитку велоінфрастуктури, що дає підстав надіятись на затвердження цього документу на місцевому рівні.