Вибори скінчились – розпочалась вирубка в заказнику “Пірнівський”

Вранці 2 листопада невідомі розпочали рубку дерев у скандальному заказнику “Пірнівський” що у Вишгородському районі під Києвом.

Нагадаємо, що взимку 2012 року невідомі розпочали вирубати і огороджувати територію заказника. Саме на цих деревах розміщена колонія чапель, задля якої в минулому і був створений заказник.Чаплі, що прилетіли на місце гніздування, яке охороняється в заказнику застали вурубку дерев із власними гніздами.
http://pryroda.in.ua/zapzf/na-kyyivschyni-vyrubuyut-zakaznyk-z-hnizdamy-chapel/

Ще у квітні екологічні організації звернулись до Державної екологічної інспекції, Міністерства внутрішніх справ та Генпрокуратури з проханням зупинити знищення заказника, що є прямим порушенням статті 252 Кримінального кодексу.У відповідь на звернення громадських організацій, Прокуратура Київської області пообіцяла оперативно розібратись в ситуації, проте цього досі не сталося.
http://kiev.pravda.com.ua/news/4fb0d35af27bf/

– Пошкоджнення території заказника є прямим порушенянм статті 252 Кримінального кодексу України. – розказує заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк. – Втім, знаковим моментом є те, що вирубка розпочалась відразу після закінчення виборів до Верховної ради України.

ДОВІДКА. Орнітологічний заказник місцевого значення Пірнівський розташовується у селі Пірнове Вишгородського районута займає площу в 5 га. Був створений згідно рішення Київського олбвиконкому №5 від 12.01.1987. Особливість заказнику полягає у масовому гніздуванні сірих чапель. Колонія цих птахів знаходиться на невеликій ділянці соснового лісу прямо в населеному пункті. У різні роки тут нараховувалось від 80 до 100 гнізд.

Просимо журналістів оперативно прореагувати на цю інформацію та виїхати до заказника.

Для контактів: Олександр Чеботарьов 067 503 77 57

Детально про заказник: http://pryroda.in.ua/kyiv-region/zakaznyky/pirnivskyy/

1 Comment

  1. необхідно скаржитись до міжнародних інстанцій, найголовніше Всесвітне Товаристо із захисту тварин,- сайт http://www.wspa-international.org/, з проханням розмістити на сайті цю інформацію з проханням світового товариства підпримати захист птах,-а також посольств у Києві, із наданням фотографій, місії МВФ про злочинність влади,-з проханням міжнародної ізоляції й ненадання жодних кредитів

Comments are closed.