730 днів без свободи

730 днів із чорно-білих кадрів холодних камер Лук’янівського CІЗО, безкінечних судів і тепер уже колючих дротів Менської колонії.

Це не сюжет голівудського фільму, а реалії української політики. Демонстрація президентом Януковичем і його вірними псами із прокуратури та судів «жорсткої руки» і розправи над політичними опонентами.

Це два останні роки із життя одного із лідерів української опозиції Юрія Луценка.

Це розплата за позицію, за мужність і за бажання справжніх, демократичних і радикальних змін в українській політиці і суспільстві.

Юру навіть арештовували, намагаючись вдовольнити примхи замовника. 11 бійців СБУ підстерегли його під будинком під час прогулянки з собакою і посадили в машину, замасковану під таксі.

Уже потім були продажні печерські судді – Вовк і Медушевска, прокурори, які заїкались і червоніли від жартів Луценка, конвої, короткі побачення з дружиною через тюремні ґрати…

 Ми усе це бачили і переживали разом із Юрою. І він пережив всі ці незгоди гідно, як справжній чоловік. Мужньо, не втрачаючи свого ефектного почуття гумору і чіткого розуміння політичних процесів у країні.

 Юра – не просто ув’язнений, це уже символ. Символ нескореного духу і правди, боротьби за демократичне майбутнє України і непідкореності режиму.

 Це знають усі. Соратники, українці, Європа і світ.

 Юро, ми з тобою!

 *****

Прес-служба БЮТ