Чубаров порадив усім подивитися, як знесли самозабудови під Сімферополем

У перебігу прес-конференції в Сімферополі 4 грудня перший заступник голови Меджлісу, депутат Верховної Ради Криму Рефат Чубаров порадив усім подивитися, «з якою ненавистю сотня молодиків руйнувала самозабудови в Молодіжному».

 Відео того, що там відбувалося, можна подивитися в мережі Інтернет, наприклад, за посиланням (тут). Під час руйнування будиночків репатріантів чуються жваве обговорення, схвальні відгуки та навіть оплески.

«Партія Російська Єдність і Кримське Козацтво рятує людей від набігу татар в першій день зими. Якщо ви незаконно захопили ділянки в Криму – то козаки прийдуть до вас!» – зазначає власник каналу на «YouTube», де розміщений подібний відеозапис.

Як повідомляв портал Кримськотатарське питання online, у ніч на 1 грудня близько сотні невідомих осіб розгромили кілька десятків тимчасових будинків, зведених кримськими татарами-репатріантами на самовільно зайнятій земельній ділянці неподалік Сімферополя.

Уранці того ж дня невідомі зловмисники вчинили напад на місце будівництва Великої Соборної мечеті на околиці міста, закидавши будиночок охорони пляшками із запалювальною сумішшю.

Увечері відповідальність за напад на самобуди в селі Молодіжне Сімферопольського району взяло на себе керівництво партії «Руська єдність». Її лідер, депутат кримського парламенту Сергій Аксьонов сказав, що партійні активісти лише допомогли власникам земельних наділів «у нелегкій справі» знесення «незаконних будівель».

При цьому, керівництво партії «Руська єдність» не виключає, що продовжуватиме «відновлювати справедливість» на тих земельних ділянках, де також є судові рішення.

Кримськотатарське питання online

На фото – ряжені “казаки”, зроблені біля церкви, коли туди привезли “Плащаницю богородиці”. На татарські самозабудови напали якщо не вони особисто, то їх “колеги”.