Кіноновинки 2013: класика, мульти та фантастика

Дистриб’юторська компанія «B&H», що послідовно відстоює український дубляж на вітчизняному кіноринку, презентувала фільми, які вийдуть в прокат протягом першого півріччя 2013.

Голівуд повертається до класики. Так можна охарактеризувати новий тренд в американському кінематографі. Після екранізації «Милий друг» де Мопасана, світового глядача очікує ще дві класичні історії на новий лад – це фільми «Анна Кареніна» та «Знедолені». Так що, хто не читав або забув про що йдеться в цих творах шкільної програми зможуть заповнити пробіли своєї освіти. Хто ж читав – будуть порівнювати, наскільки режисерам та сценаристам вдалось зберегти близькість до оригіналу.

Окрім екранізації класичної літератури, вирішили американські фахівці маскультури поексплуатувати й розкручені кіно-бренди. Так в наступному році вийде перероблений у 3D фільм «Парк Юрського Періоду», а також продовження епопеї «Стартрек», «Корпорація монстрів» «Форсаж 6», «Нікчемний Я 2» та сіквел попосової комедії «Однокласники» («Grown ups 2»).

Ще одним переспівом класики можна назвати фільм «Оз: Великий та могутній», який розповідає на новий лад історію Чарівника з Смарагдової Країни.

Буде в 2013 році й багато фантастики. Окрім вже згаданого «Стартрека», на екрани вийдуть «Залізна людина 3», «Земля після нашої ери» (з Вілл Смітом), «Всесвітня війна Z» (з Бред Піттом), «Забуття» (з Томом Крузом).

Тим хто шанує вестерни або якісну гру акторів в нових образах, може сподобатись «Джанґо вільний» з Леонардо Ді Капріо та Семюелем Л. Джексоном або «Самотній ренджер» з Джоні Деппом.

Ну й звісно, куди ж без милих, добрих мелодрам. Про кризу середнього віку, не тільки в чоловіків, але й в жінок, нам в наступному році розповість фільм «This is 40», а про всепереможне почуття крізь віки та епохи – кінострічка «Кохання поза часом».

Єдине що шкода, що хоча український фільм «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» й показав непоганий результат у вітчизняному прокаті, компанія «B&H» не анонсувала жодного українського фільму на перше півріччя 2012 року. Сподіваємось – поки що.

Павло Берест