Промову Андрія Куликова вирізали із трансляції «Телетріумфу»

З телевізійної версії церемонії нагородження лауреатів 12-ї національної телевізійної премії «Телетріумф» за сезон 2011-2012 років прибрали промову одного з лауреатів – ведучого ток-шоу «Свобода слова» на ICTV Андрія Куликова, залишивши тільки слова подяки продюсера «Свободи слова» Михайла Павлова.
Нагадаємо, скорочена версія церемонії тривалістю близько 2-2,5 години вийшла в день нагородження, 30 листопада, о 22:00 в ефірі телеканалу «Україна».
Статуетки вручали люди, одягнені у монокольорові костюми. Під час церемонії Андрій Куликов звернувся до присутніх із такими словами:  «Тут на сцені є люди, пофарбовані в синє, червоне і зелене. Кудись зник помаранчевий колір, немає малинового. Навіть якщо для всіх нас є перестороги, ми не повинні допускати, щоб у нас зникали кольори. Ми не повинні допустити, щоби з нашого телебачення зникали мови, ми не повинні допустити, щоби з нашої спільноти зникали колеги. У нашій програмі працюють люди різних кольорів, я маю на увазі, люди різних політичних переконань, і може тому вона виходить такою, як вона є».
Відповідаючи на запитання «Телекритики» щодо того, як він оцінює такі дії організаторів трансляції і чи вважає їх виявом цензури, Андрій Куликов сказав, що відповідь на це питання можуть дати  люди, які робили цю  «купюру»  у телеверсії. «З того, що відомо мені, ця промова була дещо в інакшому ключі, ніж більшість із тих, які лунали на “Телетріумфі”. Можливо, організатори подумали, що вона про надто загальні речі, а не про “Телетріумф”», – припустив ведучий.
Також він додав: «Мені було прикро, що її не виявилося в тому варіанті, який показали по телевізору. І тому, що це моя промова, і тому, що мені здалося, що я сказав про важливе. Зрештою, те, що сталося, є підтвердженням моєї тези про те, що з програми найлегше забрати ведучого. Або, в даному разі, слова ведучого».
Нагадаємо, ток-шоу «Свобода слова» було відзначено «Телетріумфом» у номінації «Політичне ток-шоу». На перемогу у ній претендувалитакож «РесПубліка з Анною Безулик» (5 канал) та «Шустер live» («Савік Шустер студія», Перший національний).
«Телекритика» звернулася по коментар до представників телеканалу «Україна».