У військовому містечку може впасти «висотка»

стверджують його мешканці , ховають у надійному місці документи, а дехто із них навіть пакує речі, бо вважають що їх «висотка» в любий момент може рухнути

Це після того, коли на стіні багатоповерхівки від горища до першого поверху появилася  суцільна тріщина, а у деяких квартирах  першого і другого під’їзду відлетіла кахельна плитка у кімнатах, ваннах…Заклопотані люди великим лихом, яке із ними сталося, звернулися до керівників церков різних конфесій у Львові і просили молитися за те, аби великий Господь зберіг від руйнації їхні оселі, а тим хто заподіяв їм такої шкоди дав зрозуміти що вони здійснюють не угодну Богу справу і, не чують його голосу.

Уже другий місяць мешканці мікрорайону військового містечка багатоповерхових будинків вулиць: Околична, Куликівська, Сміливих та приватних будинків, а також освітньо-дитяча установа «Дивосвіт» потерпають від свавільного будівництва на вулиці Околичній, 10, яке ведеться із грубими порушеннями чинного законодавства України, загрожує життю мешканців цілого району та руйнуванню багатоповерхових будників, що розташовані на зсувних грунтах.

Аби покласти цьому край люди вдалися до проведення безстрокової акції протесту, яка відбуватиметья під таким гаслом: «Нескорені проти жахобудівництва гр. Зубика на вулиці Околичній 10, яке ведеться  за Декларацією виданої Інспекцією Державного архітекутрно-будівельного контролю у Львівській області».

Учасники протесту вирішили 17 грудня  в 11 годині заявити свій рішучий протест  біля адміністративного приміщення по вул.Чупринки, 71, де розташована Інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області (начальник Інспекції Сірків М.М.)

Люди налаштовані рішуче, вимагатимуть надання їм нового рівноцінного житла внаслідок того, що впритул будинку № 16 вирито великий котлован, самочинно демонтовані підпірні стіни, здійснено підкоп фундаменту під будинком №16, що привело до порушення стійкості існуючого будинку та гідроізоляції фундаменту. Забудовником Зубиком П.Р. здійснено також  захоплення спільної території та перетворення її у забудовну,  руйнування тепломереж, завдано великих матеріальних та моральних збитків мешканцям мікрорайону, серед яких є багато інвалідів, учасників Великої Вітчизняної війни, учасників бойових дій, ліквідаторів аварії на Чорнобильській АС, дітей війни, осіб похилого віку. Вони вимагають   негайного припинення будівельних робіт на вул.Околичній, 10, забудовником Зубиком П.Р та негайного проведення відновлювальних робіт щодо захисту від обвалу 9-ти поверхового будинку вул.Околична,16, відновлення самочинно демонтованих забудовником Зубиком П.Р. підпірних стін, звільнення технічної території тепломереж,  зміцнення фундаменту та відновлення гідроізоляції під 9-ти поверховим будиноком вул.Околична,16, проведення ремонту  квартир мешканців, які потерпіли від проведення будівельних робіт по вул. Околичній, 10. Серед інших вимог є і така – вилучити із погоджувально-дозвільних документів неіснуючу вулицю Сміливих, наявність якої дала можливість отримати від Інспекції ДАБК у Львівській області Декларацію та розпочати будівництво на вул.Околичній 10. Це є неправдиве подання даних!

Як пояснили ініціатори акції, дії протестантів  носять мирний характер і ставлять за мету скасування начальником Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області Сірківим М.М  Декларації  на будівництво по вул. Околичній 10.    Судя зі всього пікетуючі налаштовані рішуче – вимагають припинення будівничого свавілля, захисту своїх законних прав і свобод, не допущення руйнації будинків мікрорайону, комунальних мереж, вузьких міжбудинкових доріг. В один голос всі, як один заявляють:«Ми не хочемо вмирати під руїнами нашого будинку.Ні свавіллю!».

 

Василь Трофименко,

журналіст, м. Львів.