“Український” оператор інтернету заблокував сайт Кавказцентру. Бо він заборонений в Росії.

Маю кабельний інтернет від Київстара.

При намаганні уівйти на сайт Кавказцентру (http://www.kavkazcenter.com/ukr/) висвічується скрін з емблемою Білайн і написом “Ресурс по данному IP адресу заблокирован по решению органов государственной власти”.

Причина блокування – “В соответствии с действующим законодательством Оператор связи ограничивает доступ к информации, запрещенной к распространению по решению суда или уполномоченного государственного органа. В этом разделе можно проверить доступность ресурса из сети «Билайн».

З довідки про Білайн:”Под брендом Beeline с 2006 года в Украине работает компания ЗАО «Украинские Радиосистемы», принадлежащая российской ОАО «Вымпел Коммуникации».

Яким чином і з якого лиха за рішенням російського суду (бо щось не було чути про подібне рішення українського суду) чи якогось там москальського статевого органа перекривається доступ до інтернет-сайтів в Україні?

http://blog.management.com.ua/item/870
— “Норвезький концерн Telenor і російська “Альфа-груп” після багаторічного конфлікту домовилися про злиття активів. Для більшості пересічних користувачів назви цих компаній нічого не говорять. Проте, якщо вдатися до аналізу їх активів, то для України це об’єднання по суті означає злиття двох потужних телекомунікаційних брендів: “Київстар” (чиїм основним акціонером є Telenor) та “Білайн” (який належить до телекомунікаційних активів Альфа-груп)…

Самі корпорації заявляють не про злиття, а про об’єднання під “дахом” нової компанії VimpelCom Ltd із лістингом на Нью-Йоркській біржі та головним офісом на Бермудських островах в Голландії… Нова компанія надаватиме послуги мобільного зв’язку в Росії, Україні інших країнах так званого СНД, Грузії, В’єтнамі, Камбоджі і Лаосі. В її планах вихід на інші ринки, що швидко розвиваються, зокрема в Європі, Азії та Африці….

Що це означатиме для Українських брендів та користувачів мобільних послуг в Україні? Тут важко робити якісь прогнози. Але, на мою думку, найближчим часом нічого не зміниться. Було б абсолютно нелогічно ліквідовувати чи будь-яким іншим чином шкодити репутації найпотужнішого українського мобільного бренду “Київстар”. “Білайн” тут займає набагато слабшу позицію. Тому можна припустити, що після підписання всіх необхідних угод та владнання конфліктів, компанія “Білайн” в Україні перестане існувати, а її активи ввіллються в Київстар. Щоправда, в такому випадку можуть виникнути проблеми з антимонопольним комітетом. З іншого боку, VimpelCom Ltd. не логічно тримати в одній країні два конкуруючих бренди.

Будемо сподіватися, що принаймні якість мобільного зв’язку на українських теренах продовжуватиме зростати. “

Угу. Зросла. І, як бачимо, “слабша позиція” дозволяє диктувати чужинецьку інформаційну політику.

Джерело

Майдан-ІНФОРМ: А як у користувачів мобільного інтеренету від Київстар?

1 Comment

  1. Так, мій провайдер не блокує. Мабуть це результат російської політики в Україні провайдера Білайн. Якщо нічого не зміниться, треба відмовлятися від його послуг, а також послуг Київстару.

Comments are closed.