Влада і громадські лідери домовилися про співпрацю

У Мені відбулося засідання «круглого столу» на тему подальшого розвитку співпраці між органами виконавчої влади та громадськими організаціями. Учасники заходу погодилися, що така взаємодія є життєво необхідною для успішного поступу Менщини.

Засідання «круглого столу» стало черговим кроком у реалізації проекту громадської організації Асоціація регіональних засобів масової інформації «Громада і влада: партнерство, діалог і взаємодія». Цього разу на обговорення проблем взаємодії органів влади та громадських організацій зібралися представники громадянського суспільства та посадовці виконавчої влади і місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що перед тим була проведена фокус-група, під час якої громадські лідери мали можливість відверто висловити свої думки та пропозиції щодо співпраці з органами влади. А засідання «круглого столу» дало можливість обговорити результати фокус-групи та визначити шляхи подальшої співпраці.

Заступник голови Менської районної державної адміністрації Олександр Мисник та заступник голови районної ради Віктор Лях запевнили громадських лідерів у тому, що місцева влада готова підтримати ініціативи громадських організацій, які спрямовані на розвиток території. І закликали лідерів інститутів громадянського суспільства бути наполегливішими та активнішими у своїй роботі
.
У свою чергу громадські лідери висловили побажання, щоб влада не тільки дослухалася до їх точки зору, але й конкретними кроками підтримувала громадські ініціативи. Зокрема, прозвучало сподівання, що новостворена громадська рада при райдержадміністрації наступного року працюватиме ефективніше за попередню. А до районної ради громадські лідери звернулися з проханням запрошувати на сесії районної ради, аби мати можливість впливати на обговорення та ухвалення районних програм, які визначають життєдіяльність громади.

Як зазначила модератор «круглого столу» керівник Чернігівської громадської організації «Доброчин» Наталія Дрозд, основним підсумком цього заходу є те, що представники влади та громадські активісти знайшли спільні теми для розмови і точки дотику у роботі. Головне наразі – не «заговорити» цю ініціативу, а надати їй нового дихання на майбутнє.

Проект Асоціації регіональних ЗМІ «Громада і влада: партнерство, діалог і взаємодія» реалізується за фінансової підтримки з обласного бюджету на виконання пп. 4, 8 обласної Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012 – 2015 роки «Чернігівська громада».