Владі не вдасться затягнути Україну в новий Радянський союз, – Арсеній Яценюк

В України на шляху до ЄС є одна найбільш складна перепона – це кримінальні переслідування Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Про це заявив голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк в ефірі програми «Свобода слова» на каналі ICTV в понеділок, 3 грудня.

 Арсеній Яценюк зазначив, що питання зовнішнього вибору країни є світоглядним питанням. За його словами, в України є два шляхи розвитку. «Дехто каже, що в нас є третій варіант – нікуди не йти і бути нейтральною країною. Але мені це нагадує сидіння між двома стільцями – дві надто великі сфери впливу у нас є на Заході і Сході», – підкреслив він.

За його словами, перший шлях України – стати частиною Європейського Союзу. «Це той вибір, який підтримує опозиція, – Україна повинна стати частиною Великої Європи. У першу чергу тому, що це стандарти і цінності: рівень освіти, медичного забезпечення, пенсій, рівень зайнятості, рівень свободи, нові технології, прогрес», – наголосив Арсеній Яценюк.

Інший шлях країни, наголосив він, – це Митний союз, засновником якого є фактично Росія: «Приєднання України до Митного союзу – це відновлення Радянського союзу. В дещо іншій формі, дещо іншою назвою. Але це означає, що країна стає частиною нової російської імперії. Ми знаємо історію. Ми вже там були ми туди не хочемо».

«У цьому світоглядному і ціннісному питанні ми єдині і чіткі. Ми виступаємо за підписання угоди з Європейським союзом про політичну асоціацію та створення зони вільної торгівлі», – додав голова Ради Об’єднаної опозиції.

На його переконання, в України на шляху до ЄС є одна найбільш складна перепона – це кримінальні переслідування Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Відповідаючи на заяву представника президента про необхідність діалогу між владою та опозицією, Арсеній Яценюк наголосив, що такий діалог можливий лише після припинення політичних переслідувань: «Ми готові вести діалог, тільки Тимошенко та Луценку не зручно вести цей діалог з-за грат. Випустіть Юлію Тимошенко і Юрія Луценка і зупиніть політичні переслідування. Ми будемо вести прозорий і чесний і публічний діалог. Якщо ви відстоюєте європейські позиції, якщо ви хочете, щоб Україна була дійсно країною успіху і розвитку, ми готові разом іти до Європейського союзу, підписувати угоду, ми готові, щоб Україна кожного дня ставала кращою», – наголосив Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що опозиція виступає категорично проти Митного союзу. За словами Арсенія Яценюка, президент Янукович нещодавно підписав закон про референдум не лише для того, аби мати можливість «узаконити своє правління довічно через проведення референдумів». Ще одна мета влади, за його словами, – узаконити приєднання України до Митного союзу і дати гарантії Росії, що в разі приходу опозиції до влади угоду про Митний союз не буде скасовано.

«Уряду і президенту не вдасться затягнути Україну в новий Радянський союз. Ми цього не допустимо. Цього не хоче народ України», – наголосив Арсеній Яценюк.

2 Comments

  1. «Уряду і президенту не вдасться затягнути Україну в новий Радянський союз. Ми цього не допустимо. Цього не хоче народ України», – наголосив Арсеній Яценюк.
    Хочуть, не хочуть, а як сфальсифікують, так і буде. Як і на цих парламентські “виборах”.

  2. Я згоден з паном Арсеном. Влада не зможе, а опозицiя – запросто, навiть питати не буде, а здасть нас в новий СРСР.

Comments are closed.