Юрій Луценко: У моїх планах фактор Януковича не займає жодного помітного місця

У моїх планах, в моєму баченні світу фактор Януковича не займає жодного помітного місця. Про це в інтерв’ю «Українській правді» сказав ув’язнений екс-міністр Юрій Луценко.

«Це у 2000-му році я був молодим і наївним хлопцем, який вірив, що для щастя країни досить зняти Кучму. Це 2004-му році я був таким довірливим, що вірив у гарантію успіху команди Майдану», – поділився політик.

Луценко зазначив: «Зараз, після багатьох перемог і багатьох поразок, я знаю, що прізвище президента є лише нюансом у траєкторії розвитку країни».

За його словами, «бандитська по суті політика Януковича лише підкреслює той сумний факт, що нинішня система влади та управління є глибоко антинародною. Вона створена номенклатурою та олігархами і служить тільки інструментом збагачення виключно цього кола».

«Якщо бути відвертим, то під контролем олігархічних кланів українська держава стала загрозою для 99% українців. Тому я не думаю про Януковича. Для мене він теж минуле, як арифмометр для комп’ютерника. Його усунення – необхідна, але недостатня умова для розвитку країни», – зазначив ув’язнений політик.

«Перенавантаження проекту «Україна» – вимога часу. Українське суспільство потребує не тільки нового лідера, а й нового плану побудови нової країни», – резюмував Юрій Луценко.