Чи виконують міста законодавство про доступ до публічної інформації ?

Інститут Політичної Освіти за підтримки Міжнародного Фонду «ВІДРОДЖЕННЯ» реалізовує проект «Статут громади – основа правового забезпечення доступу до публічної інформації на місцевому рівні».

         16 січня 2013 р. в м. Харків відбудеться презентація результатів першого етапу проекту – перевірка статутів громад, регламентів рад, виконавчих комітетів на відповідність Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Передусім буде розглянута ситуація в наступних містах:

Харків, Дніпропетровськ, Донецьк, Полтава, Суми, Кривий Ріг, Маріуполь, Луганськ, Макіївка, Горлівка, Дніпродзержинськ, Краматорськ, Слов’янськ, Сєвєродонецьк, Алчевськ, Павлоград, Нікополь, Лисичанськ та Єнакієве та інші найбільші міста України.

Спільно з громадськістю будуть обговорені плани подальших дій в напрямку приведення у відповідність роботи місцевої влади до чинного законодавства.

До участі в дискусії ми запрошуємо представників влади, журналістів, громадських діячів, голів та заступників місцевих рад, секретарів міських рад, депутатів місцевих рад, зацікавлених осіб.

Місця проведення: м. Харків, вул. Плеханівська, 18. гот.комплекс «Старт»

Час проведення: з 10:30 до 14:30 (програма додається).

Просимо повідомити про участь в заході за електронною поштою: prozorarada@gmail.com, або за телефонами: +380672764980, тел./факс: +38-044-278-55-16, +38-044-235-97-63.

 

З повагою,

керівник програми практичної політики

Інституту Політичної Освіти,

експерт проекту «Статут громади – основа

правового забезпечення доступу

до публічної інформації на місцевому рівні»                      Олександр СОЛОНТАЙ

 

14.01.2013 р.