Київська молодь символічно з’єднала береги Дніпра

Київська молодь символічно з’єднала два береги Дніпра відзначаючи День Соборності України. Цього року акція розпочалася о восьмій ранку та зібрала кілька сотень молодих людей, що прямували один-до-одного з різних сторін мосту Патона. Зустрівшись посередині мосту учасники дійства взялися за руки утворюючи «живий» ланцюг, що символічно з’єднав лівий та правий береги Дніпра.

Організаторами цього заходу, вже шостий рік поспіль виступило Братство козацького бойового звичаю «Спас».
Також під час акції учасники, серед яких були представники різних київських молодіжних організацій, зокрема МНК, СУМ, Героїки та інших, тримали державні прапори, співали українських пісень та розмальовували обличчя синіми та жовтими фарбами.

«В цей день молодь яка утворює «живі» ланцюги по всій країні доводить, що ми – єдиний народ та справді соборна держава. І жоден політик, партія чи якісь регіональні особливості не в змозі розірвати цей ланцюг», – говорить учасник акції, голова Київського осередку Молодіжного Націоналістичного Конгресу Іван Кішка.

Захід закінчився виконанням державного гімну та колективним фото.

Нагадуємо, що 22 січня 1918 року у приміщенні Київського Будинку вчителя було підписано Четвертий Універсал, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. А 1919 року, в цей самий день на Софіївській Площі в Києві було проголошено Акт Соборності українських земель.

 Прес-служба Київського МНК