«Свідчення віри і любов до Бога вимагає відмовитись від шкідливих для природи практик», – Митрополит Володимир (Війтишин)

«Свідчення віри і любов до Бога вимагає відмовитись від шкідливих для природи практик», – про це наголосив у своєму Різдвяному посланні високопреосв. Володимир, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ.

Згідно із високопреосв. владикою Володимиром: «Подія Вифлеємської ночі у всій повноті нашого сприйняття, розкриває невимовну любов, невичерпне милосердя та постійне прагнення Творця, якомога ближче наблизити до Себе своє творіння». Архієрей констатує, що «народжений в убогому вертепі Христос, був, є, і буде центром уваги всього світу, так як Він змінив світ, оновив його буття, дав йому силу і можливість безмежного розвитку і вдосконалення. Прихід Спасителя у світ явився початком повернення людства до Світла Божого. Немеркнуче світло євангельської істини засяяло всьому світу провідною зіркою, вказуючи спасительну дорогу до вічного життя».

Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський наголошує, що Різдво Христове – це свято віри, а також пригадує, що 2013 р. відзначається у Вселенській Церкві як рік Віри, для того, щоб поглибити її розуміння та посилити її свідчення через діла милосердя, адже «віра, коли діл не має, мертва сама в собі. «Ти маєш віру, а я маю діла. Покажи мені твою віру без діл, а я тобі покажу моїми ділами мою віру.» (Як. 2, 14-18)».

Згідно із високопреосв. владикою Володимиром: «Рік віри, який нещодавно розпочався зобов’язує нас задуматись над цілісним характером віри в Бога Творця і Спасителя світу і намагатись свідчити її у своєму повсякденному житті. Пам’ятаймо, що тільки віра, чинна любов’ю, провадить до спасіння (див. Гал 5, 6). Заповідь любові до Бога і ближнього є тісно взаємопов’язана із заповідями милосердя стосовно створеного Богом світу, який нас оточує». В цьому контексті церковний ієрарх наголошує, що «свідчення віри і любов до Бога вимагає також відмовитись від шкідливих для природи практик, рівно ж необхідно старатися бути свідками Божого милосердя стосовно створеного світу у нашому повсякденному житті завдяки нескладним, але таким необхідним зусиллям для заощадження усього навколишнього середовища».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології