“УДАР” добиватиметься персонального голосування через суд

Повідомлення Української Правди:

********

Фракція “УДАР” у Верховній раді має намір позиватися до всіх судів аж до Європейського, щоб подолати кнопкодавство у парламенті.

Про це на брифінгу 14 січня заявив лідер партії Віталій Кличко, повідомляє прес-служба “УДАРу”.

За його словами, план дій фракції по боротьбі з голосуванням чужими картками складається з 5 пунктів.

Зокрема, “УДАР” оскаржить прийняті за допомогою голосування чужими картками рішення Верховної Ради.

“Представники “УДАРу” з усіх регіонів України подають позови до Адміністративного суду на дії ВР щодо порушення Конституції і регламенту”, – сказав Кличко і пообіцяв, що ці позови будуть доповнені відео та фотоматеріалами, що засвідчують порушення.

Крім того, за його словами, депутати звернуться до Конституційного Суду для визнання неособистого голосування неконституційним та ініціюватимуть розгляд легітимності голосувань у парламенті профільними комітетами.

“Уже з початку наступної сесії “УДАР” буде контролювати письмову реєстрацію народних депутатів перед кожним засіданням. Ми вимагатимемо від спікера оголошувати, хто з депутатів відсутній, і блокувати їхні картки”, – наголосив політик.

Також “УДАР” зареєстрував відповідну постанову з вимогою введення в дію сенсорної кнопки – системи “Рада-3”.

“До введення в дію системи особистого голосування Верховна Рада не повинна працювати у сесійному режимі. Якщо цього не буде зроблено, опозиція разом повинна висловити політичну недовіру спікеру. Він порушує Конституцію і регламент. І за це має бути політична відповідальність”, – підкреслив Кличко.

****

Від “Майдан-Моніторингу”: якщо дуже-дуже стисло, то давно пора, але краще пізно, ніж ніколи.