“Удар” подав до суду на “Регіоналів” за голосування

На главу Верховної Ради та депутатів від Партії регіонів подали до суду за протиправні дії під час ухвалення законів у парламенті.

Відповідний позов подав до Рівненського адмінсуду глава виконавчого комітету Рівненської облорганізації партії “Удар Віталія Кличка” Олексій Муляренко, повідомляє прес-служба партії.

Рішення позиватися він прийняв після цілої низки голосувань депутатами провладної більшості чужими картками.

Муляренко переконаний, що такими грубими порушеннями депутати від Партії регіонів не лише демонструють зневагу до чинного законодавства, але й дають змогу сумніватися у легітимності ухвалених в стінах парламенту рішеннях.

Своєю “грою на піаніно” депутати більшості грубо порушують не лише регламент Верховної Ради, за який самі ж і голосували, але й Конституцію, гарантом якої є лідер їхньої політсили Віктор Янукович.

“Ударівці” разом з колегами по опозиції обіцяють контролювати письмову реєстрацію народних депутатів у сесійній залі та фіксувати усі порушення регламенту представниками провладної більшості. Усі зафіксовані факти ставатимуть доказовою базою для звернення до Конституційного суду про визнання результатів таких голосувань не законними, та їх скасування.

Варто зазначити, що вже під час голосування за обрання голови Нацбанку представники фракції “Удар” перебували в секторі Партії регіонів та зафіксували чималу кількість фактів голосування регіоналів чужими картками.

Саме ці факти і стануть, на думку Муляренка, доказовою базою і в його судовому позові, адже про оскарження результатів голосування депутатів за обрання глави Нацбанку, а також про небажання голови Верховної Ради Володимира Рибака помічати факти голосування чужими картками і йдеться в судових позовах.

“Я чудово розумію, що з нинішньою системою судочинства в країні буде тяжко домогтися перемоги в моєму судовому позові. Але без боротьби не буває перемоги. Тому я готовий йти до кінця, аж до Європейського суду з прав людини”, – уточнив партієць.

“Разом з цим хотів би закликати всіх небайдужих мешканців нашої країни приєднатися до ініціативи партії “Удар” та подавати схожі позови. Переконаний, що спільно ми зможемо перемогти”, – наголосив Муляренко.

Українська правда