Голова ЮНІСЕФ в Україні подякувала ТСН за серію репортажів «Обережно: діти»

Серія спеціальних репортажів  ТСН «Обережно: діти» на 1+1 про проблеми засуджених дітей стала прецедентом та призвела до серйозної перевірки дитячих тюрем прокуратурою. Голова представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіє Мокуо висловила підтримку та подяку ТСН за спецпроект «Обережно: діти».

“Ця серія репортажів телеканалу 1+1 є добрим прикладом того, як медіа можуть привернути увагу суспільства до проблем вразливих дітей, зокрема дітей у конфлікті із законом. Ув’язнення дітей має бути застосоване лише у виняткових випадках. Діти повинні мати можливість отримати реабілітаційні послуги у їхніх громадах. Забезпечення правосуддя для дітей у конфлікті із законом є важливим моральним питанням для будь-якого суспільства. Те, як суспільство ставиться до цих дітей сьогодні, визначає їхнє ставлення до суспільства в майбутньому, коли вони подорослішають”, – зазначила Голова ЮНІСЕФ в Україні Юкіє Мокуо.

Цикл спецрепортажів ТСН про дітей за ґратами призвів до серйозної перевірки дитячих тюрем прокуратурою. Одну дівчинку після того, як ТСН зацікавилась її долею, випустили з в’язниці. Нині готується помилування багатьох малолітніх злочинців, серед яких і  діти-герої сюжетів ТСН.

“Я сподіваюся, що інші ЗМІ також приділятимуть більше уваги історіям дітей, які опинились у важких ситуаціях, а ЮНІСЕФ завжди готовий до співпраці, щоб допомогти дітям, які того потребують”, – підкреслила Голова ЮНІСЕФ в Україні Юкіє Мокуо.

Авторка серії репортажів «Обережно: діти» Світлана Березівська переконана, що після тюрми діти в Україні  не виходять кращими; Європою давно доведено, що це неефективний метод перевиховання для дітей.

«Вперше, як тюрма  не перевиховує,  я побачила,  знімаючи сюжет до Дня захисту дітей, – розповідає кореспондент ТСН Світлана Березівська.  – У розмові із засудженими за крадіжки  були очевидні кримінальні зміни, яких зазнають діти  за ґратами. Альтернативного ефективного покарання і перевиховання дітей-злочинців у нас і немає. Дитяче правосуддя в Україні  –  малодосліджена в Україні тема, на яку не заведено говорити. Ініціатива  дослідити цю проблему  не лише моя, ідею підтримав керівник ТСН Сергій Попов. Розповідь про шістнадцятирічну дівчинку, яка вкрала велосипед і була за це засуджена до 4 років тюрми, вразила і нас,  і наших глядачів»

Переглянути серію спец репортажів ТСН «Обережно: діти» можна тут:

http://tsn.ua/video/video-novini/oberezhno-diti-nova-seriya-specproektu-tsn.html

http://tsn.ua/video/video-novini/oberezhno-diti-zhittya-ditey-za-kolyuchim-drotom.html?type=2

http://tsn.ua/video/video-novini/oberezhno-diti-pro-pokarannya-yake-vtratilo-vihovnu-misiyu.html?type=2

http://tsn.ua/video/video-novini/oberezhno-diti-pokarati-ne-mozhna-pomiluvati.html

http://tsn.ua/video/video-novini/oberezhno-diti-chomu-tyurma-ne-robit-pravoporushnikiv-kraschimi.html?type=2

http://tsn.ua/video/video-novini/oberezhno-diti-yak-mozhna-zupiniti-ditinu-za-krok-do-tyurmi.html

http://tsn.ua/video/video-novini?page=2&media_id=383721394&type=2&sort=1

 

Прес-служба 1+1