Могильов зачищає кримську владу від представників Меджлісу

Команда прем’єра Криму Анатолія Могильова звільняє з органів влади висуванців Меджлісу, замінюючи їх представниками лояльних до влади організацій.

Про це ZN.UA повідомив голова Меджлісу Мустафа Джемільов.

“Могильов в розмові з керівництвом ВР Криму сказав, що отримав команду від Господаря – відстороняти всіх представників Меджлісу. Нібито тому, що ми підтримуємо опозицію”, – сказав Джемілєв.

“І я вважаю, що це заділ на 2015 рік. Вони апріорі думають, що кримські татари не будуть підтримувати кандидатуру Януковича на президентських виборах, звідси і пішла така зачистка. Але, повірте, ефект буде зворотним. Тому що навіть люди, які не цікавилися політикою, тепер замислюються – а на кого влада замінює представників меджлісу? “- додав він.

Днями без посади голови Постійної комісії Верховної Ради АРК з міжнаціональних відносин і проблем депортованих громадян залишився Ремзі Ільясов, заступник голови Меджлісу і один з потенційних змінників Джемільова.

За підрахунками Меджлісу, це вже 22-га відставка їхнього висуванця у владі автономії.

На зміну Ільясова владою був висунутий бізнесмен Енвер Абдураїмов, який прославився заявою про те, що кримські татари “наполовину винні” у депортації 1944 р.

До цього Меджліс-курултай був також позбавлений найбільш ресурсного крісла – глави Рескомітету з міжнаціональних відносин, структури, через яку йдуть усі кошти на облаштування репатріантів.

Посада дісталася опозиційному Меджлісу екс-заступнику начальника главку МВС Рефату Кенжалієву.

Раніше посаду голови Ради кримськотатарського народу при президенті України зайняв лояльний до влади Лентун Безазієв.

Місце першого заступника у Раді представників дісталося лідеру організації “Міллі Фірка” Васві Абдураїмову, який не так давно прославився зверненням до президента Росії з проханням захистити кримських татар від геноциду з боку держави Україна.

За словами Джемільова, зараз в Криму спостерігається “глобальний наступ на права кримських татар”.

Фінансування держпрограми облаштування репатріантів скоротилося до мінімуму, а представницький орган народу ігнорується.

Команда Могильова “звільняти висуванців меджлісу” пішла по всім райдержадміністраціям, на зміну їм мають прийти такі ж “конструктивні” перебіжчики, заявив Джемільов.

Українська Правда

3 Comments

  1. Интересно, почему Ринат Ахметов может быть почти главой Украины, да и обобрал ое ее до нитки, а главой меджелису может быть только татарин, почему не русский или поляк? Сами кричат о многонациональности, а по сути закрытое сообщество мусульман. Двойные стандарты.

    • ну, пусть, кто-нибудь выставит свою кандидатуру на пост Председателя Меджлиса. Никто не запрещает участвовать в выборах Курултая, а там и в выборах в Меджлис.

  2. могильов він перед усім захищає проросійську громаду з надією протриматись як довше а далі будуть наслідки –вороги україни бажають федералізації щоб потім шматками рвати україну в користь сусідньої держави–федералізація може привести до війни треба підтримати татарську громаду і українську бо її теж тиснуть в кримський області –ви зрозумійте якщо завтра прийдуть проукраїнські сили в державі що будуть робити російські шовіністи вони мають використовувати проти україни все що можливе—проросійські шовіністи вже і назву підібрали для південосходу –новоросія–вже і прапор зробили –вороги були і будуть україні ворогами–вони себе в назві навіть і не ховають хто це робить

Comments are closed.