Програма імені Фулбрайта для молодих викладачів та дослідників (Fulbright Faculty Development Program)

Програма імені Фулбрайта, спонсорована урядом США, посідає чільне місце у системі міжнародної освіти. Узасаднена ідеєю взаємодії та взаєморозуміння й уґрунтована на пізнанні та повазі до розмаїтого світу, вона успішно діє з 1946, нині – у 155 країнах світу.

За 20 років існування Програми в Україні понад 800 українців навчались, стажувались, проводили дослідження в США; у свою чергу, майже 500 американців викладали в українських вишах й займались науковою працею.

Програма пропонує можливість проведення досліджень в університетах США впродовж одного академічного року. У конкурсі можуть брати участь особи віком до 40 років з дворічним професійним досвідом: викладачі; аспіранти та дослідники, які ще не мають наукового ступеня; кандидати наук (не пізніше 5-ти років після захисту); адміністратори вищих навчальних закладів; співробітники науково-дослідних установ; журналісти; фахівці з бібліотечної, музейної та архівної справи; спеціалісти у сфері управління культурою; працівники громадських організацій (НДО).

Детальніше тут.

Автор : Програма імені Фулбрайта

Громадський Простір