Світовий Конґрес Українців закликав Януковича до конкретних кроків у сприянні євроінтеграції України

Світовий Конґрес Українців (СКУ) закликав Президента України Віктора Януковича вжити конкретних кроків у сприянні євроінтеграції України.

У листі від 12 лютого 2013 р. президент СКУ Евген Чолій зазначив, що позитивним кроком у просуванні євроінтеграції України стало парафування 30 березня 2012 р. Угоди про асоціацію між ЄС і Україною.

“Основною умовою для того, щоб тепер підписати Угоду про асоціацію між ЄС і Україною, є дотримання владними структурами України основних європейських цінностей, які необхідні для майбутнього розвитку українського суспільства, – сказав Евген Чолій. Ці кроки включають проведення потрібних реформ, зокрема у правовій і судовій системі, та припинення застосування вибіркового правосуддя на всіх рівнях влади”.

Було відзначено, що євроінтеграція України дозволить українському народу: жити в гармонії з європейською спільнотою, яка поділяє його цінності; мати доступ до найбільшої в світі економіки; одержати підтримку в енергетичному секторі для його модернізації; долучитися до європейських економічних і соціальних програм; прискорити відповідні реформи у сферах освіти і охорони здоров`я; вільно пересуватися територіями країн ЄС та встановити більш збалансовані стосунки з Росією.

Закликавши припинити рух до будь-якого членства України в домінованому Росією Митному союзі, СКУ привернув увагу до заяви Стефана Фюле, Єврокомісара з питань розширення та політики сусідства, під час його недавнього візиту до України. Говорячи про питання Митного союзу, Єврокомісар наголосив, що членство в цьому союзі віднімає у держави‑члена її суверенне право у сфері зовнішньоторговельної політики та що ЄС не може взяти зобов’язання у рамках угоди про асоціацію з країною, яка не має такого права.

17 січня 2013 р. президент СКУ направив лист до провідників Європейського Союзу з закликом прискорити євроінтеграцію України та підписати Угоду про асоціацію між ЄС і Україною. До сьогодні цей заклик вже підтримали 25 українських організацій із 18 країн.

Контакт зі ЗМІ: Ірина Мицак

Світовий Конґрес Українців

145 Evans Ave., Suite 207
Toronto, ON
M8Z 5X8 Canada

Tel. (416) 323-3020
Fax (416) 323-3250
e-mail: congress@look.ca

website: www.ukrainianworldcongress.org

 

 

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

2 Comments

  1. Короче, президенту посоветовали перешагнуть через референдум.

  2. Самые эвроинтегрированные , ставшие гражданами чужих государств, и поэтому не имеющие к Украине НИКАКОГО ОТНОШЕНИЯ, ибо по Конституции своих стран обязаны защищать интересы этих стран, а не Украины, чего то там советуют нашему президенту…:)
    ===
    А не послать ли вас, сраных канадских гуцулов, по-русски? :)

Comments are closed.