В Харкові обрали нове керівництво обласної Просвіти

22 лютого в відбулись збори Харківського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства “Просвіта”. В зв’язку з прийняттям нового Статуту Всеукраїнського товариства «Просвіта» і втратою через пожежу (або викраденням) первинних документів об’єднання останні декілька місяців тривала перереєстрація членів Харківського обласного об’єднання ВУТ “Просвіта” ім. Т.Шевченка уповноваженою Центральним проводом «Просвіти» комісією у складі: Кондратенко А.М., Овод О.Я., Кравців І.І. Учасниками зборів були члени ХОО ВУТ “Просвіта”, які пройшли перереєстрацію. Після звіту попереднього керівництва відбулось обговорення складної ситуації, яка склалась в організації після трьох рейдерських атак з боку партії “Свобода” (викрадені свободівцями печатка організації та ключі від приміщення “Просвіти” досі залишаються в них – детальніше про це тут facebook.com/notes). Більшість просвітян висловились за відновлення активної статутної діяльності організації на засадах демократичності та позапартійності. “Просвіта”, на думку учасників зборів, не може бути підрозділом якоїсь окремої політичної партії, але має гуртувати навколо себе всіх українців, які прагнуть побудувати омріяну цивілізовану Україну з достойними умовами життя.

На обрання головою організації було висунуто дві кандидатури, шляхом відкритого голосування новим головою Харківського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства “Просвіта” було обрано колишнього політв’язня Ігоря Кравціва. На демократичних засадах було сформовано нову Раду, Правління та Контрольно-ревізійну комісію організації. Оновлене керівництво налаштовано на конструктивний діалог та координацію зусиль з усіма патріотичними громадськими організаціями та рухами Харківщини.

Читайте також: Вибори до Харківської “Просвіти” відбулись!

Головою Харківського осередку Товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка обрали Ігоря Кравціва

На зборах були присутні представники Центрального правління ВУТ “Просвіта”, які підтвердили легітимність заходу.

З боку представників партії “Свобода”, які хоча й не пройшли обов’язкову перереєстрацію, але все ж були допущені на збори в якості гостей відбувались численні провокації та спроби зірвати проведення заходу (повне відео буде завантажено найближчим часом). Втім, їм це не вдалось.

Додатково:

Харківська Просвіта звертається по допомогу в зв’язку з атакою на організацію

ДОВІДКА перевірки діяльності Харківського обласного об’єднання ВУТ “Просвіта” ім. Тараса Шевченка

Ігор Швайка проголосив себе головою Харківського осередку Товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка

В Харкові депутат-рейдер від ВО “Свобода” Швайка захопив Просвіту (ВІДЕО)

Найстійкіші просвітяни, які витримали кількагодинний марафон зборів

Більше світлин можна подивитись тут: facebook

About Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст

2 Comments

  1. Де були ці найстійкіші останні три роки?
    А де інші півтори сотні членів Харківської Просвіти, чому їх немає, їх не повідомили про збори?

    А чого ще чекати? Кравців – прихильник ригионів. Під охороною міліції. Демократия…

    • Шановна пані Валентино, не варто перекручувати факти. Про те, що Центральним проводом було доручено провести перереєстрацію членів Просвіти і підготувати збори було відомо давно, інформація доносилась до просвітян та всіх активних представників української громади Харкова ВІДКРИТО і різними засобами. Зокрема ось публікація на Майдані: http://maidanua.org/2013/02/harkivska-prosvita-zvertajetsya-po-dopomohu-v-zvyazku-z-atakoyu-na-orhanizatsiyu/
      Те, що самозваний “керівник Просвіти” Гава збирав самостійно заяви від людей і самовільно не передав їх для перереєстрації уповноваженій комісії – то люди мають спитати в нього, чому він це НАВМИСНО зробив (йому неодноразово пропонувалось зібрати докупи всі заяви від просвітян на перереєстрацію і зробити загальний список).
      Дата, час, місце проведення – все було відкрито, узгоджено з Центральним проводом Просвіти.
      Так, все було саме демократично: вдалось унеможливити зрив зборів (чого різними аморальними засобами добивались Гава і інші провокатори), відкрито висувались кандидатури, відбулось відкрите і прозоре голосування по них.

Comments are closed.