«Батьківщина» вимагає від Попова оприлюднити план, як влада збирається рятувати столицю від потопу

Об’єднана опозиція «Батьківщина» вимагає від головного київського «регіонала», за сумісництвом голови КМДА Попова негайно оприлюднити план заходів з недопущення катастрофічних наслідків танення безпрецедентної кількості снігу у столиці України.

 Про це говориться у сьогоднішній заяві «Батьківщини».

 У документі, зокрема, зазначається, що вже вчора виявилися затопленими масиви Петрівка та Голосієво, вода на дорогах сягала такого рівня, що проникала у салони автомобілів.

 «Батьківщина» нагадує, що в Києві ще не було плюсової температури, тому підтоплення двох масивів трапилося лише після того, як кілька годин світило сонце.

 «Важко уявити, що чекає місто у разі різкого потепління, якщо вчора без серйозного підвищення температури плавав центр Києва. Навчені злочинною неспроможністю влади протистояти сніговій стихії, сьогодні кияни живуть тривожним очікуванням і сподіванням на самих себе», – говориться у заяві.

 «Батьківщина» наполягає на терміновому оприлюдненні плану дій влади з підготовки та подолання стихії.

 Як зазначається у заяві, має бути налагоджена чітка система on-line інформування мешканців столиці про дії оперативного штабу, доведено до кожного громадянина телефони і адреси, за якими можна отримати допомогу чи консультацію. Так само служби КМДА зобов’язані повідомити людям карти з місцями найбільш імовірних підтоплень та, задіявши підрозділи МНС, Міністерства внутрішніх справ не допустити виникнення заторів, пошкодження помешкань, рухомих засобів й іншого майна киян.

 «Пане Попов, вчора, замість того, щоб прийняти відповідальність за безпорадність міської влади під час організації роботи по захисту столиці від снігового колапсу, ви зробили як справжній боягуз – визначили на роль «цапа відбувала» свого заступника Мазурчака і відправили його у відставку. Ви продемонстрували справжню рішучість і готовність до кардинальних рішень там, де йдеться про можливість перекласти провину на підлеглих.  Тепер київська громада має право сподіватися, що ви з такою ж рішучістю займетеся своїми прямими обов’язками по запобіганню нового стихійного лиха у столиці України», – наголошується у заяві.