Луценко наполягає на продовженні лікування

Юрій Луценко не потребує чергового обстеження. Про це заявила народний депутат, дружина екс-міністра Ірина Луценко у відповідь на інформацію ДПтСУ про нібито відмову Луценка від обстеження.

«Луценко не потребує чергового обстеження. Він наполягає на продовженні лікування в клініці «Оберіг», яке було цинічно і безпідставно перервано пенітенціарною службою», – наголосила Ірина Луценко.

Вона вчергове нагадала, що консиліум лікарів клініки «Оберіг» у січні 2013 року встановив повний діагноз захворювань Луценка і визначив чіткий порядок та методику його лікування саме в клініці «Оберіг», саме на обладнанні, яке знаходиться у клініці «Оберіг», саме лікарями клініки «Оберіг».

«Луценко вибрав заклад охорони здоров’я, лікаря, методику лікування. Було оплачено надання медичної допомоги. Таке право йому гарантує ст. 6, 34, 38 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», ст. 107, 116 Кримінально-виконавчого кодексу та ст. 284 Цивільного кодексу України», – зазначила народний депутат.

«Організація Пенітенціарною службою чергової комісії МОЗ для обстеження Луценка має на меті лише одне – створити видимість, а не реальне лікування ув’язненого», – резюмувала Ірина Луценко.