Офіційно: Прокуратура відкрила кримінальне провадження стосовно київських міліціонерів

Повідомлення для ЗМІ

4 березня 2013 року

 Прокуратура відкрила кримінальне провадження стосовно київських міліціонерів, які 7 годин блокували роботу підприємця

Прокуратура Подільського району Києва відкрила кримінальне провадження стосовно двох міліціонерів Подільського райуправління міліції за фактом перевищення ними своїх службових повноважень та незаконної перевірки приватної фірми, яка працює на українському ринку інтернет-послуг.

Обставини справи:

Прокурорською перевіркою встановлено, що двоє оперуповноважених Подільського районного відділу державної служби по боротьбі з економічними злочинами (ВДСБЕЗ) прийшли до офісу київського приватного підприємства з метою перевірки інформації щодо можливого використання неліцензійного програмного забезпечення.

Як з’ясувалося, напередодні звернення з цього приводу надійшло до райуправління міліції.

Однак, замість того, щоб зареєструвати звернення у Єдиному реєстрі досудових розслідувань та розпочати досудове слідство, співробітники міліції одразу пішли на підприємство з вимогою надати їм документи щодо фінансово-господарської діяльності фірми, у тому числі тих, які не стосуються питань, викладених у зверненні.

Оскільки правоохоронці не мали правових підстав для проведення перевірки, керівник підприємства відмовився виконувати їх незаконні вимоги.

Після цього міліціонери фактично заблокували роботу підприємства та почали психологічно тиснути на його працівників, погрожуючи відповідальністю за відмову співпрацювати з міліцією.

Незаконні дії міліціонерів, які тривали понад 7 годин, було припинено лише після втручання прокуратури району, яка оперативно відреагувала на повідомлення, яке надійшло від представника фірми на телефон «гарячої лінії».

Додатково:

Відомості про кримінальне правопорушення стосовно міліціонерів внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 365 КК України – «Перевищення влади або службових повноважень».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчому прокуратури Подільського району Києва.

Крім того, за результатами перевірки прокуратура району внесла подання начальнику столичної міліції з вимогою припинити тиск на малий та середній бізнес, а також притягнути до дисциплінарної відповідальності посадовців Подільського райправління міліції, які допустили порушення Закону.

Нагадаємо, що у прокуратурі Подільського району Києва постійно діє телефон «гарячої лінії» 462-57-30, за яким можна звернутися з приводу незаконного втручання в підприємницьку діяльність з боку контролюючих та правоохоронних органів.

 

 Прес-служба прокуратури

Подільського району міста Києва

 

2 Comments

  1. Як відкрила та і закриє, ну що за тупенька опозиція і ніяк не зрозуміє що теперішня Янучарська влада по ЗАКОНАМ не живе.

  2. “Крыша” оказалась круче наехавших… или кто верит справедливую прокуратуру?))

Comments are closed.