Відбулася презентація Великопосної екологічної ініціативи в Івано-Францівській семінарії УГКЦ

prezent.iniz

21 березня у Івано-Франківській духовній семінарії відбулася презентація Великопосної екологічної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння», яку вже традиційно у часі Великого посту проводить Бюро УГКЦ з питань екології.

Очільник Екобюро УГКЦ, д-р Володимир Шеремета, ознайомив семінарійну спільноту з метою та основними завданнями ініціативи, наголосивши, що в контексті Року віри, який відзначається у Вселенській Церкві, особливим завданням ініціативи є сприяти плеканню автентичної цілісної віри в Творця та Спасителя, здатної переобразити всю нашу істоту для нової поведінки і життя у Христі, що має виразитися у всіх без виключення сферах життєдіяльності, включно із християнським ставленням до природи.

З огляду на те, що сучасна екологічна криза є антропогенного походження і закорінена передусім у кризі екології людини, зокрема, її віри, духовності та моральності, то, відповідно, першим ключем до вирішення проблем довкілля є внутрішнє навернення до Бога і постійне зростання у чеснотах.

Оскільки в основі чеснотливого життя стоїть віра, присутні застановилися над питанням автентичної християнської віри, в рамках спеціальної екологічної катехизи про чесноту віри. У часі Великого посту семінарійна спільнота буде намагатися ще краще і глибше зрозуміти і здійснювати у щоденному житті божі і моральні чесноти завдяки спеціальним роздумам-катехизам, які готує на кожен тиждень Бюро УГКЦ з питань екології.

На завершення презентації, д-р Шеремета побажав всім максимально ефективно використати благодатний час Великого посту для свого особистого цілісного навернення до Бога, яке є ключем до вирішення всіх особистих, суспільних та екологічних проблем, а також висловив щирі сподівання на те, що Великопосна екологічна ініціатива в дійсності стане вагомою допомогою для навернення, на яке з нетерпінням очікує все створіння Боже (див Рим 8, 19-22).

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології