З 29 березня запитуйте в кіосках преси новий Маршрут №1 Тема випуску — «Мій дім. Фортеця»

29 травня в Музеї бібліотеки президента Джона Ф. Кеннеді в Бостоні відбудеться урочиста церемонія вручення найпрестижнішої нагороди в галузі архітектури —Прітцкерівської премії.  Спеціальну бронзову медаль і чек на 100 тисяч доларів цього року отримає 71-річний японець Тойо Іто (Toyo Ito). Прітцкерівська премія вручається з 1979 року. Її володарями в різні роки ставали Френк Гері, Оскар Німейєр, Рем Колхас, Заха Хадід. У 2012 році премія була присуджена китайцю Ван Шу. Більше про володарів архітектурного аналогу Нобелівської премії, про їх дивовижні роботи і не тільки, Ви зможете дізнатися, придбавши вже цієї п’ятниці новий випуск Маршруту №1.

Відповідно до генерального плану, фундаментальною темою сьомого номеру є «МІЙ ДІМ. ФОРТЕЦЯ». У легкому, але нелегковажному стилі ми пропонуємо нашим читачам по-новому переосмислити свій життєвий простір.

Звичайно, про те, як має виглядати дім, кожен має своє уявлення. І, як кажуть, про смаки не сперечаються. Але… Насправді, облаштування особистого життєвого простору  це — ціле мистецтво, якому, мабуть, стільки ж років, скільки й першим людським поселенням на Землі. Про облаштування житла, сучасну архітектуру, біди та принади сучасного міського краєвиду читач, який придбає сьомий Маршрут №1, дізнається  з ексклюзивного інтерв’ю київського архітектора, дизайнера інтер’єрів і декоратора Віри Титової.

Що у оселях послів зроблено руками їхніх господарів; секрети найнезвичайніших домашніх бібліотек; поради українських дизайнерів у яких капцях сьогодні «модно» ходити вдома; про що можуть «розповісти» помиті вікна та ще багато цікаво, і повірте, несподіваного – ви знайдете на сторінках нового Маршруту.

У підсумку, як переконалась команда спеціального архітектурного бюро «Дня», яка працювало на «будівництві» випуску, благодатний будівельний матеріал для створення життєвого простору сучасного українця – переосмислені традиції, природність, екологічність, розумні технології та … «Найперше, що робить дім домівкою, – душа… Душа дому — в тому, що вона жива, її відчуваєш, коли заходиш у будинок. Особливо це помітно, коли люди з любов’ю ставляться одне до одного…», – пише у свої авторській колонці «головний архітектор» сьомого Маршруту №1 та головний редактор «Дня» Лариса Івшина.

Новий номер «Маршрут № 1» запитуйте в кіосках преси з 29 березня. Або ж ви можете отримати кур’єрською доставкою прямо до своєї «Фортеці», зробивши попереднє замовлення за телефон 044-303-96-20, amir@day.kiev.ua.

 M7_preview-1