Сьогодні на відвідувачів DOCUDAYS UA чекають наступні події

Кінотеатр «КІНОПАНОРАМА»

19:00   Велика зала – НАЙКРАЩІ ФІЛЬМИ DOCUDAYS UA

«Плати й одружуйся» / Атанас Ґеорґієв / Австрія, Хорватія, Македонія, США / 2008 / 76 хв.

Македонці ладні на все заради паспорта ЄС. Роки навчання й роботи в Австрії, а потім – депортація? Вихід є! Головне – знайти європеєчку, котра за сім тисяч євро погодиться піти до вінця.

21:00   Велика зала – Спеціальна програма DOCU/ART

Це не фільм / Джафар Панахі, Моджтаба Міртахмасб / Іран / 2011 / 75 хв.

Легендарного іранського режисера Джафара Панахі засудили до шести років позбавлення волі. Мало того, йому на 20 років заборонили знімати! Але він примудряється зробити «не-фільм» про самого себе, перебуваючи під домашнім арештом, і потай переправити його на фестиваль в Канни у торті!

 

БУДИНОК КІНО

12:30   СИНЯ ЗАЛА – Українська прем’єра молодіжного документального альманаху Поза Євро

Українські режисери представляють свої найсвіжіші роботи – погляд за лаштунки подій червня 2012 року: що відбувалося в Україні, окрім футболу?

12:30   СИНЯ ЗАЛА – Національний центр Олександра Довженка спільно з Docudays UA представляє спеціальну програму «Прощавай, кіно!» Українська критична документалістика, 1987–1995

Перебудова та перші роки незалежності були унікальним періодом в історії українського документального кіно. Поступове зняття цензурних заборон у цій сфері спричинило хвилю критичної кінопубліцистики. Представляємо п’ять фільмів від класиків української документалістики – Сергія Буковського, Ізраїля Гольдштейна, Георгія Шкляревського. Програму представить куратор Олексій Радинський.

16:00   СИНЯ ЗАЛА – СПЕЦІАЛЬНА ПОДІЯ

Ромська мрія / Роман Бондарчук / Україна / 2012 / 22 хв.

Світова прем’єра нового фільму українського режисера Романа Бондарчука – історії українських ромів, котрим вдалося вийти з таборів і досягти успіху. Що таке ромська мрія? Про що мріємо ми? Після показу відбудеться зустріч з режисером.

20:00   СИНЯ ЗАЛА – АРАБСЬКА ВЕСНА

Завтра було краще / Хінде Бужемаа / Туніс / 2012 / 74’

Історія сучасної матінки Кураж – що принесла Арабська революція безпритульним? Чи варто сподіватися на світле майбутнє? Кураторка програми – журналіст-міжнародник Наталя Гуменюк. Після показу відбудеться зустріч з режисеркою.

17:30   ЧЕРВОНА ЗАЛА – ВИБІР Є!

Доволі! До волі… / Андрей Куціла, Вячаслау Ракіцький / Білорусь, Польща / 2012 / 55 хв.

Сьогодні сам президент вручає нагороду за особливі досягнення, а завтра тебе запихають до автозака за те, що захищаєш дівчину від міліцейських кийків. Що таке Площа-2010? Що сталося в Білорусі? Після показу відбудеться зустріч з режисерами.

Більше на сайті DOCUDAYS UA