Арсеній Яценюк: «Міф, що Партія регіонів – партія господарників і професіоналів, розсипався в Києві»

«Завдання опозиції – добитися того, щоб столична громада отримала мера, який представляє інтереси киян і який буде разом із ними боротися за їхні конституційні права», – заявив на мітингу біля Верховної Ради у вівторок, 2 квітня, голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк наголосив, що кияни сьогодні вийшли на вулиці за право мати мера в своєму місті. За його словами, опозиція висунула владі кілька вимог, одна з яких – поставити на голосування питання призначення виборів мера Києва та Київської міськради: «У нас позиція чітка і проста – тисячі українців вимагають виборів».

«У кожному місці є мер, а в українській столиці немає. Хіба Попов може називатися мером?», – сказав він.

«Міф про те, що партія регіонів – це партія господарників і професіоналів, партія стабільності, – в місті Києві розсипався. Партія регіонів – це партія злодіїв і непрофесійних людей», – наголосив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що питання не просто у виборах мера Києва: «Якщо вони не проголосують за вибори мера Києва, що буде з виборами президента України? Вони так само перенесуть вибори президента. Що буде з виборами до обласних і міських рад? Те саме».

«Перемога в Києві є запорукою перемоги на президентських виборах, і ми повинні перемогти на президентських виборах», – заявив він.

В інтерв’ю журналістам голова фракції «Батьківщина» підкреслив, що Партія регіонів не хоче голосувати за призначення виборів у Києві з однієї причини: «вони знають, що програють». «У Партії регіонів страх перед новим Майданом. Вони знають: перемога опозиції в Києві означає, що новий Майдан може відбутися. Це основна причина, чому вони зараз не голосують».

«Вони – як страуси: голову сховали в пісок і думають, що це можна якось відтягнути. А це сніжний ком, який їх дожене і знесе», – підкреслив він.

Голова фракції «Батьківщина» також нагадав, що опозиція вимагає сьогодні у Верховній Раді проголосувати за скасування пенсійної реформи в цілому, а також проголосувати за відставку Кабінету міністрів: «Окрім того, що прем’єр-міністр – «видатний знавець» української мови, він ще й «видатний знавець» української економіки. Ми вимагаємо відправити уряд Азарова у відставку. Ми їм забезпечимо мінімальну пенсію», – наголосив Арсеній Яценюк.