Через жіночі ініціативи на Городнянщині до ефективного лідерства

Прес-конференція, присвячена початку реалізації спільної ініціативи виконкому Городнянської міської ради та громадської організації Центр «Доброчин», відбулась 17 квітня 2013 р. в м. Городня Чернігівської області. Ініціатива «Сильна жінка – сильна громада» має на меті сприяння участі жінок у місцевому економічному розвитку міста Городня шляхом розвитку лідерських якостей та навичок у жінок-активісток для участі в процесі прийняття рішень на місцевому рівні.
Ініціативу представили Городнянський міський голова Андрій Богдан, юрист міської ради Ірина Підлісна, голова правління Центру «Доброчин» Наталія Дрозд та експерт і тренер ініціативи Олександр Підгорний.
В Городні жінки беруть активну участь в усіх сферах життя, в тому числі вони зацікавлені і в економічному розвитку міста, і в покращенні його благоустрою. В Городнянській міський раді 43% депутатів – жінки. Жінки також очолюють більшість існуючих вуличних, домових комітетів, кооперативів. Тому Ініціатива покликана підвищити спроможність жінок-лідерок у сфері активізації життя громад та залучити їх до участі у вирішенні питань місцевого значення через діяльність ОСНів.
На прес-конференції, крім журналістів, були присутні жінки, що мають активну життєву і громадську позицію: депутати, керівники вуличних та домових комітетів, які знають про існуючі проблеми та готові докласти зусиль для їх вирішення, проте потребують допомоги щодо підвищення професійної спроможності. Вони були запрошені до участі в спеціалізованих тренінгах, на яких отримають знання і навички, що дозволять їм реалізувати свої здібності та збільшити свій внесок у розвиток міста.
Проект «Місцевий економічний розвиток міст України» здійснюється Федерацією канадських муніципалітетів у партнерстві з Асоціацією міст України за фінансової підтримки Уряду Канади, наданої через Канадське агентство міжнародного розвитку (КАМР) та Федерацію канадських муніципалітетів (ФКМ).