Генеральний план Тернополя буде оприлюднено

8 квітня під головуванням міського голови Сергія Надала відбулася нарада щодо забезпечення доступу тернополян до матеріалів генерального плану міста Тернополя. Зокрема, очільник міста дав доручення управлінню містобудування, архітектури та кадастру підготувати публічну презентацію генплану та проекту планування його приміських і зелених зон.

Міський голова дав доручення відділу зв’язків з громадськістю започаткувати окремий розділ «Генеральний план м. Тернополя» на офіційному веб-сайті міської ради. У розділі має бути розміщена інформація з текстовими та картографічними розділами генплану, зокрема у частині архітектурної організації міста та зеленої зони.

«Генеральний план м. Тернополя був розроблений Українським Державним науково-дослідним інститутом проектування міст «Дніпромісто» у 2010 році. Розробник присвоїв документу гриф «для службового користування», оскільки у генплані міститься інформація, поширення якої може ставити під загрозу життєдіяльність міста – зокрема це стосується обмеженя на поширення інформації про інженерні мережі. Сьогодні я дав доручення управлінню правового забезпечення спільно з управлінням архітектури відповідно до чинного законодавства підготувати публічну презентацію та оприлюднити Генеральний план міста Тернополя», – зазначив Сергій Надал.

За повідомленням прес-служби Тернопільської міської ради