Сьогодні в Києві кине якір <<Летючий голландець>>

Сьогодні о 19:30 у столичному кінотеатрі «Київ» почнеться 4-й фестиваль «Летючий голландець». Кіномани побачать 5 фільмів з Голландії, чий кінематограф називають найсміливішим у сучасному кінопроцесі.

Цього року фестиваль пройде під знаком ван Гога: у березні виповнилося 160 років з дня народження художника. Не обійдеться і без приємних збігів: 30 квітня в Голландії відсвятнкують День королеви. Саме цього дня вона відречеться від престолу на користь свого сина.

Фестиваль відкриє фільм «Галченя» Боудевейна Кооле. Це зворушлива історя дружби 10-річного Йойо з маленьким галченям, що прилетіло до нього на підвіконня.

У програмі заявлено ще 4 фільми, серед яких організатори виділяють 2 документальні стрічки: «Знайомство з Фоккенами» про найстарших жительок Кварталу червоних ліхтарів у Амстердамі та «Paradiso» – про легендарний рок-клуб. Цікавий фестиваль і сміливими дебютами: у «Лотосі» Паскаль Сімон у неочікуваному світлі представить проблему самотності у мегаполісі. Фільм від номінантки на Оскар Паоли ван део Оест покаже, як тісно насправді можуть бути пов’язані люди, які живуть у різних куточках планети.

 

Фестиваль також пройде у Львові, Одесі та Харкові.

Прес-служба МКФ “Молодість”