Усі рішення, ухвалені вчора депутатами на Банковій, мають бути переголосовані в парламентській залі, – Арсеній Яценюк

Опозиція вимагає переголосування у Верховній Раді всіх рішень, які провладні депутати ухвалювали вчора на Банковій, – заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на брифінгу у Верховній Раді в п’ятницю, 5 квітня.

 Арсеній Яценюк підкреслив, що вимоги опозиції залишаються незмінними: призначення виборів мера Києва та Київради, скасування пенсійної реформи та відставка Кабінету міністрів.

 Проте опозиція висунула ще одну вимогу «після вчорашнього неконституційного путчу, який влаштували в підворітні вулиці Банкової»: «Всі рішення, які голосувались вчора «в буфеті», повинні бути проголосовані в парламентській залі, Тому що складно мати 234 голоси, як вони там показували, при наявних 182 депутатах, яких ми порахували по відеофіксації».

 «Фарс треба припиняти» – додав Арсеній Яценюк.

 Арсеній Яценюк наголосив, що вчорашні події – «це сценарій виключно під редакцією Януковича»: «Він пішов у радикальний сценарій: колоти країну, колоти парламент, знищувати опозицію. Ми так само підемо в радикальний сценарій. Вони провокують в Україні жорсткі й радикальні дії як всередині парламенту, так і позапарламентські. Прийняття законів 182 депутатами в «підворотнях» в цій країні не буде».

 Він повідомив, що сьогодні о 15 годині розпочнеться зустріч опозиції з послами країн-членів ЄС: «Ми підготували не просто політичне, а юридичне обґрунтування незаконності і неконституційності дій (зібрання провладних депутатів на Банковій. – ред.)».

 Опозиція ще раз закликала українців взяти участь в акції протесту «Вставай, Україно!», яка відбудеться 6 квітня в Житомирі та 7 квітня в Києві.

“Батьківщина”