День Героїв у Львові

26 травня 2013 р. представники громадських організацій та влади зранку поклали квіти до пам’ятника Т.Шевченку, а опісля відбувся святковий захід у Білогорщі, біля музею головного командира УПА Романа Шухевича. Квіти, окрім представників громадських та ветеранських організацій (Спілки політв’язнів та репресованих, Спілки офіцерів України та ін.), поклали голова Львівської обласної ради Петро Колодій, його заступник Василь Пісний, представники облдержадміністрації, освіти та гості.

Серед виступаючих був син Романа Шухевича – Юрій. Вихованці Львівського держуніверситету фізкультури, спортсмени, відкрили факельну естафету (мабуть тому був присутній і ректор ЛДУФК Євген Приступа). Крім того, було відкрито оновлену дошка біля музею, розбиту вандалами восени. Транспорт з ветеранами та керівництвом перемістив усіх до пам’ятника Степану Бандері, де близько 12 год. розпочалось віче, де спосеред інших виступили депутати Верховної Ради Ірина Фаріон та Степан Кубів. Колона львів’ян рушила опісля вулицями міста у центр, до пам’ятника Тарасу Шевченку. Приємно, що у колоні йшли і керівники львівської облради та вже згадані депутати – таке буває нечасто.

Біля памятника пройшли також колони учнівської молоді, чоти змагалися хто краще пройде та виконає пісню. Тут на імпровізованій трибуні з’явився і мер Львова Андрій Садовий. Не зважаючи на дощову погоду люду було чимало. Деякі моменти свята ви можете побачити на фото.

День Героя Львів 349День Героя Львів 547День Героя Львів 006 День Героя Львів 013 День Героя Львів 015 День Героя Львів 017 День Героя Львів 021