Держава має місяць, щоби відреагувати на негаразди з (не)свободою мирних зібрань в Україні

Всі суб’єкти владних повноважень – адресати щорічного Меморандуму щодо свободи мирних зібрань, складеного Інформаційним центром “Майдан Моніторинг” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”, належно отримали текст Меморандуму. Це – Президент України, Уряд, Генеральний прокурор, Комітет ВР України з прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин, Міністерство юстиції, Міністерство внутрішніх справ та Уповноважений ВР України з прав людини.

mapUSSR-300x300Відповідно, у всіх адресатів є юридичний обов’язок належно відреагувати протягом одного місяця – відповідно до ст.40 Конституції України, Закону України “Про звернення громадян”. Ми сподіваємося, що ця реакція полягатиме у врахуванні викладених пропозицій та зауважень, зокрема і найперше – щодо офіційного, і спільного для всіх владних інституцій, визнання державою нечинности одіозного совецького указу про порядок організації і проведення мирних зібрань та щодо забезпечення прокурорського реагування на факти незаконного затвердження органами місцевого самоврядування “положень” і “порядків” про мирні зібрання у 87 населених пунктах.

Отже чекаємо.

Відповіді суб’єктів владних повноважень невідкладно у повному обсязі оприлюднюватимуться на “Майдані”. Невідповіді (сподіваємося, такого не буде) стали б підставою для вжиття юридичних заходів.

Інтерактивні мапи (не)свободи мирних зібрань в Україні – ТУТ

 

Олександр Северин