На мітингу 18 травня опозицію закликали не йти на компроміс з регіоналами

Активісти Громадянського руху «Відсіч» поширили на опозиційному мітингу 18 травня листівки щодо ситуації навколо київських виборів.

Відсічани закликали киян та опозицію спільно вибороти право народу на вибори столичного самоврядування, щоб змусити регіональну більшість Київради, повноваження якої закінчуються 1 червня, піти геть.

Активісти зазначили, що Партія регіонів може запропонувати провести лише вибори Київського міського голови і закликали Блок Юлії Тимошенко, УДАР і Свободу не йти на такий компроміс, оскільки це означатиме продовження панування регіоналів у столиці. «Мер без ради, яка його підтримує, автоматично стає англійською королевою і буде лише вести сесії та підписувати рішення провладної більшості у Київраді. Погодитись на вибори мера без виборів ради – це продовжити своїми руками панування Партії регіонів у Києві», – йдеться у поширеній відсічанами листівці.

Також активісти «Відсічі» закликали опозицію висунути єдиного кандидата, який гарантовано не стане тушкою, і який дотримується українських та демократичних цінностей. І в зв’язку з цим не розглядати Петра Порошенка, як можливу кандидатуру на посаду Київського міського голови. Відсічани вважають, що «лдюдина, яка досі не проголосила про свою опозиційність до нинішнього режиму, яка співпрацювала з нинішньою владою в ранзі міністра уряду «пакращення», яка сприяє втіленню в життя необов’язкових до виконання норм закону Ківалова-Колесніченка «Про засади державної мовної політики» ще до появи цього закону, відмовляючись від використання української мови на етикетках продукції корпорації «ROSHEN» та порушуючи своє слово про повернення рошенівській продукції української мови (українська мова повернулася лише частково і далеко не на всю продукцію «ROSHENу»), не може бути мером опозиційно налаштованого до влади міста».

kyiv-page-002

kyiv-page-001