Рішення КС про перенесення виборів у Києві – це продовження узурпації влади Януковичем, – заява Об’єднаної опозиції «Батьківщина»

30 травня 2013 року Конституційний суд України ухвалив абсурдне та відверто замовне рішення про перенесення виборів Київського міського голови і Київської міської ради на 2015 рік. Зазначена ухвала від першого і до останнього слова написана під диктовку Партії регіонів, оскільки влада боїться програти місцеві вибори в Києві.

 Київська міська рада після 2 червня 2013 року буде нелегітимною та неправомочною ухвалювати будь-які рішення. Тому ми вимагаємо від Центральної виборчої комісії скасувати повноваження депутатів Київської міської ради, «обнулити» партійні списки та депутатські мандати, у тому числі фракції ВО «Батьківщина».

 Зазначене рішення Конституційного суду позбавляє киян права на місцеве самоврядування, підриває основи демократії та народовладдя в Україні та означає подальшу узурпацію влади режимом Януковича.

 Об’єднана опозиція вважає, що функції Конституційного суду необхідно передати Верховному Суду України як найвищому органу конституційної юрисдикції. Необхідні законопроекти будуть негайно внесені на розгляд парламенту та після перемоги демократичних сил обов’язково будуть ухвалені.

 Конституційний суд своїми замовними рішеннями остаточно дискредитував себе як незалежний судовий орган, перевершивши сумнівні досягнення своїх «папєрєдніків», які визнали, що два строки президентських повноважень дорівнюють одному, та перетворився на «кишеньковий суд» Януковича та юридичний департамент Партії регіонів.

 Після приходу до влади демократичних сил, всі судді, які у тому числі змінювали Конституцію України без волі її народу, антиконституційно скасовували пільги для українців і позбавляли громадян права обирати собі владу, в обов’язковому порядку понесуть відповідальність перед законом.

Прес-служба “Батьківщини”